• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čadjo najavio tužbe RS i zbog klevete!

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Stanislav Čađo izjavio je da oni koji lažima podrivaju sistem RS moraju da budu procesuirani.

 Čadjo najavio tužbe RS i zbog klevete! Izvor: MONDO

Čađo je najavio da će, nakon demantija koji je MUP Srpske javno uputio na tvrdnje iznesene u federalnim medijima da se RS naoružava i tužbi protiv onih koji podrivaju RS, biti podignuta i tužba za klevete o naoružavanju Srpske.

"Duboko sam ubijeđen da je moguće istinu o RS zaštititi pravovremenom reakcijom svih onih čiji posao i jeste da vode računa o ovim pitanjima uključujući tu i pravosudni sistem. Lično ću klevete i lažna podmetanja o naoružavanju RS pridružiti već podnesenoj tužbi protiv lica poput Slobodana Vaskovića koja to duže vrijeme čini", naglasio je Čađo.

On je u intervjuu za "Glas Srpske" ocijenio da su tvrdnje plasirane u federalnim medija da se RS naoružava potpune besmislice kojima se žele kompromitovati institucije Srpske.

Komentarišući tvrdnje zamjenika visokog predstavnika u BiH Rafija Gregorijana da su saradnici premijera RS Milorada Dodika bezbjednjaci Ratka Mladića i pripadnici 410. obavještajnog centra, Čađo je naglasio da je Gregorijan, ukoliko raspolaže informacijama koje argumentuju njegovu tvrdnju, kao i svi drugi dužan da ih podnese nadležnim institucijama.

"Ako svoja saznanja niste spremni da dostavite nadležnim institucijama, onda vaša namjera nije da se utvrde činjenice, već da njima manipulišete u medijima bez i jednog dokaza", konstatovao je ministar unutrašnjih poslova RS.

Govoreći o saradnji sa Haškim tribunalom, ministar Čađo je naglasio da policija RS radi sve što podrazumijeva primjenu i ispunjavanje obaveza iz Zakona o saradnji sa Haškim tribunalom.

Ministar Čađo je istakao da policija RS ima dobru saradnju sa federalnom policijom što je, kako je rekao, rezultat niza razloga - od sve profesionalnijeg odnosa pripadnika policije prema svom poslu do opšteg saznanja da zadovoljavajući stepen bezbjednosti nije ostvariv bez međusobnog povjerenja i pune saradnje.

On je dodao da se neke bezbjednosne strukture u BiH ne ponašaju tako.

Komentarišući činjenicu da ministar bezbjednosti BiH Tarik Sadović nije pozvao njega i federalnog ministra policije na nedavni sastanak regionalnih ministara bezbjednosti i unutrašnjih poslova u Sarajevu, Čađo je rekao da taj događaj govori o savjesti nekih ljudi u ovom slučaju Sadovića.

"Takvi su spremni da političke ili neke druge ciljeve stave ispred onoga što im je osnovni zadatak, a to je da život građanim čine bezbjednim. To ne razumijem i ne prihvatam. Na sreću, to nije matrica ponašanja svih koji rade u bezbjednosnim agencijama. većina je spremna da ima profeisonalna i odgovoran pristup poslu, tako da ta saradnja sve više i bolje funkcioniše", zaključio je ministar Čađo. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE