• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sud za dan odbio žalbu Vlade RS

Sud BiH za samo jedan dan odlučio da odbije žalbu Vlade Srpske na odluku o izuzimanju dokumentacije o izgradnji zgrade Vlade RS.

 Sud za dan odbio žalbu Vlade RS Izvor: MONDO

Ministar pravde Republike Srpske (RS) Džerard Selman izjavio je da je iznenađujuće da je Sud BiH za samo jedan dan odlučio da odbije žalbu Vlade Srpske na odluku ovog suda o izuzimanju dokumentacije o izgradnji zgrade Vlade RS.

Selman je rekao da je simptomatično i to što je ova odluka Suda BiH prije dostavljena pojedinim federalnim medijima, nego Vladi RS, čime je prekršena zakonska procedura.

"Ova odluka je Vladi RS dostavljena juče, a sarajevska štampa je tu informaciju objavila u četvrtak, 4. decembra, što znači da su je imali istog dana kada je i usvojena. To je zaista žalosno i neprihvatljivo", naglasio je Selman.

Ministar pravde RS potvrdio je za "Glas Srpske" da je Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH primila kopiju krivične prijave Vlade RS protiv organizovane grupe i pokrenula disciplinski postupak.

U VSTS-u nisu željeli da kažu kada će biti razmatrana tužba Vlade RS.

"Nismo u mogućnosti da direktno odgovorimo na to pitanje, jer Zakon o VSTS-u nije predvidio mogućnost da se takva vrsta informacija, u ovom momentu, daje u javnost. Naprotiv, ovaj zakon je predvidio zabranu objave takvih informacija", naveli su iz Službi za odnose sa javnošću VSTS-a.

Pravni eksperti pitaju kako je moguće da određene veoma povjerljive informacije, kao što je konkretno odluka Suda BiH, budu dostavljene prije medijima nego Vladi RS, jednoj od strana u sporu.

Ovim se, kažu, potvrđuje politizacija i selektivan pristup u radu pravosudnih institucija, piše "Glas Srpske".

Portparol Suda BiH Manuela Hodžić potvrdila je danas Srni da je Sud BiH donio odluku u ovom predmetu, ali da ona ne može da komentariše ništa u vezi s tim, jer su, kako je rekla, za to nadležne strane u postupku Tužilaštvo BiH i Vlada RS.

Ona je rekla da ne može komentarisati ni izjavu ministra pravde RS Džerarda Selmana da je Sud BiH samo za jedan dan odlučio da odbiju žalbu Vlade RS, kao ni kako je odluka Suda dospijela prije u sarajevske medije nego što je dostavljena strani u sporu Vladi RS. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE