• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nevrijeme prouzrokovalo štetu RS

Nevrijeme koje je u noći izmedju petka i subote pogodilo Republiku Srpsku, prouzrokovalo je štetu u pojedinim gradovima.

 Nevrijeme prouzrokovalo štetu RS Izvor: MONDO

Više banjalučkih prigradskih naselja ostalo je bez struje zbog jakog vjetra praćenog kišom, a bez napona su i naselje Javorani, dio Karanovca, kao i pojedini dijelovi Čelinca i Kotor Varoši.

Do nestanka električne energije sinoć je došlo u banjalučkim naseljima Stratinska, Tisovac, Han Kola, Srpske Toplice, Šibovi i Močila, gdje je napon nakon intervencija dežurnih ekipa "Elektrokrajine" vraćen u jutarnjim časovima, dok je bez stuje i čelinačko naselje Ukrina, te sela Šiprage, Maslovare i Zabrđe u opštini Kotor Varoš.

U preduzeću "Elektrokrajina" Banjaluka jutros je potvrđeno da su sve stručne ekipe na terenu, te da bi i ostatak kvarova u toku dana trebalo da bude otklonjen. Noćašnji jak vjetar lomio je grane i stabla, a vatrogasna jedinica je na području Banjaluke polomljena stabla morala da ukljanja u tri navrata.

U Han Pijesku od sinoć nema struje, jer je vjetar, koji je duvao 70 kilometara na čas, doveo do pucanja elektro sistema 35 kilovoltnog dalekovoda Vlasenica - Gornji Zalukovik, koji napaja električnom energijom potrošače na području ove opštine.

Svi desetkilovoltni vodovi u opšini su u kvaru, a dežurni dispečer Milorad Mitrović rekao je Srni da još ne znaju kada će kvarovi biti otklonjeni i kada će biti normalizovano elektro snabdijevanju u opštini Han Pijesak.

Od sinoć u Han Pijesku nema ni vode, a vjetar je porušio i stabla.

Sva naselja na području opštine Kotor Varoš, izuzev centra grada, ostala su bez električne energije zbog jakog vjetra koji je sinoć nanio veliku štetu na stambenim objektima.

Šef kotorvaroške Poslovnice "Elektrodistribucije" Goran Popović rekao je da je vjetar nanio štetu na dalekovodima, nisko naponskim mrežema i trafo stanicama i u opštini Kneževo, te u kotorvaroškim mjesnim zajednicama Vrbanjci, Obodnik, Malocvare, Grabovicu, Šiprage i Kruševo Brdo.

"S ciljem sanacije nastale štete formirane su četiri stručne ekipe koje od jutros rade na terenu, kako da bi se otklonili kvarovi", rekao je Popović i dodao da će stručne ekipe pokušati da do kraja dana osposobe oštećenu elektro mrežu.

Napajanje električnom energijom na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža nakon noćašnjeg jakog vjetra i nevremena uglavnom je normalizovano, izjavio je tehnički rukovodilac "Elektrodistribucije" Istočno Novo Sarajevo Miro Jovančić.

"Do sada smo uglavnom sanirali sve kvarove, osim manjih u rubnim dijelovima opština. Ekipe su na terenu i trenutno rade na njihovom otklanjanju", rekao je Jovančić.

Dežurni dispečer "Elektrodistribucije" Pale Srđan Berjan potvrdio je da su u toku radovi na otklanjanju većeg kvara na Jahorini, dok je snabdijevanje električnom energijom ostalih dijelovi opštine normalizovano.

"Veći kvar smo imali na Jahorini i do sada smo na jednom dijelu planine uspjeli normalizovati stanje, dok će ekipe koje su na terenu u toku dana otkloniti i preostale kvarove tako da će snabdijevanje električnom energijom biti normalizovano", pojasnio je Berjan. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE