• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naser Orić ponovo u pritvoru

Naser Orić od subote ujutro je ponovo u pritvoru Kantonalnog suda, potvrdila je Srni Orićev advokat Vasvija Vidović.

 Naser Orić ponovo u pritvoru Izvor: MONDO

Naser Orić, protiv kojeg se pred Opštinskim sudom u Sarajevu vodi postupak za iznudu i nezakonito držanje oružja i ekplozivnih materija, od subote ujutro je ponovo u pritvoru Kantonalnog suda, potvrdila je Srni Orićev advokat Vasvija Vidović.

Vidovićeva je dodala da još nije dobila zvanično obavještenje o Orićevom pritvaranju, ali da zna da je Sudsko vijeće Opštinskog suda na sjednici u petak, održanoj poslije radnog vremena, donijelo odluku o ukidanju Odluke o puštanju iz pritvora, na koju se žalilo tužilaštvo i Odluku kojom se Oriću ponovo određuje pritvor.

"Na žalost, ja sam o ovoj odluci čula od novinara, ali je ona sigurno donesena, jer mi se Orić javio iz pritvora", naglasila je Vidovićeva.

Ona je dodala će budući koraci Orićeve odbrane biti poznati kada im bude zvanično uručeno rješenje o njegovom vraćanju u pritvor.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uložilo je 29. novembra žalbu na rješenje Opštinskog suda u Sarajevu kojim je Oriću ukinut pritvor, zbog opasnosti da bi Orić mogao da utiče na svjedoke i istragu, ponovi ista krivična djela za koje je optužen i ugrozi bezbjednost građana i njihove imovine.

Vidovićeva je 1. decembra predala odgovor na žalbu tužilaštva na rješenje Opštinskog suda, kojom je ukinut pritvor ratnom komandatu Armije BiH u Srebrenici, optuženom za iznuđivanje više do 200.000 KM.

Orić je pušten iz sarajevskog zatvora 27. novembra, nakon što je Vijeće Opštinskog suda ocijenilo da više ne postoje razlozi za njegovim zadržavanjem u pritvoru.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je 14. novembra optužnicu protiv Orića, koja ga tereti za iznudu i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

U optužnici se navodi da je Orić prijetnjama prisilio Džehvu Okanović iz Tuzle da učini radnje na štetu svoje imovine, čime je za sebe pribavio imovinsku korist od 204.000 KM.

Orić, njegova supruga Zahida i Džermin Kadrić uhapšeni su 3. oktobra.

U trenutku hapšenja kod Orića i njegovih saradnika pronađeno je više stotina hiljada KM, kao i veća količina oružja.

Kod Orića je pronađeno i više pištolja i pušaka, i to automatska puška marke "hekler", zatim "M-48", lovačka puška sa optičkim nišanom i puška marke "Uzi", kao i veća količina municije za ovo oružje, za čije držanje nije imao odobrenje nadležnih organa.

Naser Orić izjasnio se 3. decembra pred sudijom za prethodno saslušanje krivičnog odjeljenja Opštinskog suda u Sarajevu Emirom Neradinom da nije kriv ni po jednoj tački optužnice koja ga tereti za krivično djelo iznude i nedozvoljenog držanja ekspozivnog materija, oružja i municije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE