• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doktor Dabić televizijska zvijezda

Vikom televizija ponovo emituje spot u kojem se pojavljuje dvojnik doktora Dragana Dabića.

 Doktor Dabić televizijska zvijezda Izvor: MONDO

Vikom televizija ponovo emituje spot u kojem se pojavljuje dvojnik dr Dragana Dabića, iako je zbog sličnog "projekta" njen vlasnik Vinko Perić kažnjen sa čak 30.000 KM.

Dr Dragan David Dabić, alter-ego nekadašnjeg predsednika RS i haškog optuženika Radovana Karadžića, ponovo je počeo da živi kao TV zvijezda i to opet u spotu Vikom televizije iz Gradiške.

Vlasnik te TV kuće i predsjednik Srpske napredne stranke Vinko Perić odlučio je da ponovo pusti Dabića, odnosno njegovog "dublera", u etar, iako je zbog sličnog "projekta" u vrijeme kampanje za lokalne izbore skinut sa izborne liste u opštini Gradiška, ali i kažnjen od strane Centralne izborne komisije (CIK) sa 10.000, a od Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) sa 20.000 maraka.

"Riječ je o promociji novogodišnjeg programa Vikom televizije i spot samim time ima zabavni karakter. Ipak, ne bi me iznenadilo da CIK i RAK ponovo pronađu neke elemente za kažnjavanje. Riječ je o zločinačkim organizacijama koje sprovode etnocid nad srpskim narodom i njegovom kulturom", kaže za "Press RS" Vinko Perić.

On objašnjava da se u novom spotu, uz muzičku podlogu, za koju je izabrana pjesma Šekija Turkovića "Daj da nazdravimo, maler da razbijemo" pojavljuje dubler Dragana Davida Dabića, koji nazdravlja s njim. Perić je, međutim, ovoga puta bio oprezniji nego u prethodnom spotu, koji ga je i politički i finansijski mnogo koštao. Ovoga puta kadrovi nisu "pokriveni" predratnim i ratnim govorima Radovana Karadžića kao ranije.

Portparol Regulatorne agencije za komunikacije BiH Amela Odobašić nije mogla da kaže ništa o novom spotu Vikom televizije. Ona pojašnjava da spot nije gledala i da ne zna da li je stigao u RAK. O svemu će moći više da kaže, ističe Odobašićeva, kada nadležni u ovoj agenciji pregledaju "sporni materijal".

Vlasnik Vikom televizije Vinko Perić, s druge strane, priznaje da emitovanjem novog spota najavljuje svojevrsni "demokratski rat" sa direktorom CIK-a Suadom Arnautovićem i direktorom RAK-a BiH Kemalom Huseinovićem.

"Svoju borbu, na žalost, moram da definišem kao borbu protiv Suada i Kemala. Kaznili su me, iako nisu imali nijednog razloga za to, i sada moram da prodajem stan u Gradiški da bih namirio harač. Žalio sam se na prvu odluku i ako me ponovo kazne, opet ću se žaliti. Tjeraću pravdu do Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, jer sam uvjeren da je riječ o perfidnim metodama etnocida i kulturocida prema srpskom narodu u BiH", kaže Perić.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE