• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sud BiH odbacio žalbu Vlade RS

Vlada RS ne osporava rješenje suda, ocjenjujući da je "neshvatljivo" da je Sud BiH odluku o odbijanju žalbe donio u roku od 24 časa.

 Sud BiH odbacio žalbu Vlade RS Izvor: MONDO

Sud BiH odbacio je kao neosnovanu žalbu Vlade RS na odluku da entitetska vlada ovom sudu dostavi dokumentaciju o izgradnji nove vladine zgrade i autoputa Banjaluka-Gradiška.

To je u ponedjeljak na konferenciji za novinare saopštio ministar pravde Republike Srpske (RS) Džerard Selman, koji je naveo da je Sud BiH uvažio većinu navoda iz vladine žalbe, ali je ipak donio odluku da je žalba neosnovana.

On je rekao da Vlada RS ne osporava rješenje suda, ocjenjujući da je "neshvatljivo" da je Sud BiH odluku o odbijanju žalbe donio u roku od 24 časa.

Selman je saopštio da je Tužilaštvo BiH obavijestilo Vladu RS da će u utorak biti otvorena dokumentacija o izgradnji nove vladine zgrade i autoputa Banjaluka-Gradiška i da će tome prisustvovati predstavnici Vlade RS.

Vlada RS je po nalogu Suda BiH 26. novembra Tužilaštvu BiH dostavila dokumentaciju nekoliko ministarstava, Poreske uprave RS i dvije privatne firme u vezi sa nekoliko gradjevinskih projekata koje je vlada investirala.

Vlada RS je isti dan podnijela krivičnu prijavu protiv prvog zamjenika visokog predstavnika Rafi Gregorijana, nekoliko tužilaca, sudija, predstavnika nevladinog sektora i novinara za zločinačko udruživanje protiv RS.

Vlada RS smatra da su te osobe izvršile pritisak na pravosudje da počne istragu u vezi sa vladinim gradjevinskim projektima, čime su, kako je navedeno, nanijele štetu RS i njenoj ekonomskoj stabilnosti.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE