• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kamerom snimio ubistvo Srebreničana

Svjedok Slobodan Stojković kamerom snimio ubistvo petorice srebreničkih muslimana.

 Kamerom snimio ubistvo Srebreničana Izvor: MONDO

Na suđenju nekadašnjem pripadniku paravojne formacije "Škorpioni" Aleksandru Mediću pred Vijećem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu svjedok Slobodan Stojković rekao je danas da je po naređenju komandanta te jednice Slobodana Medića kamerom snimio ubistvo petorice srebreničkih muslimana u blizini Trnova, u BiH, 1995. godine.

Aleksandru Mediću 15. oktobra ove godine počelo je novo suđenje za zločin u Trnovu, pošto je Vrhovni sud Srbije ukinuo presudu kojom je osuđen na pet godina zatvora i naložio ponovno suđenje.

U Vijeću za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu 10. aprila prošle godine izrečena je prvostepena presuda četvorici pripadnika "Škorpiona", koji su osuđeni na ukupno 58 godina zatvora za ovaj ratni zločin.

Slobodan Medić i Branislav Medić osuđeni su na po 20 godina, Pera Petrašević na 13, Aleksandar Medić na pet godina, dok je Aleksandar Vukov oslobođen optužbe.

Vrhovni sud Srbije ukinuo je presudu Aleksandru Mediću i naložio novo suđenje, dok je Branislavu Mediću umanjio kaznu sa 20 na 15 godina, a ostalim osuđenima je potvrdio kazne.

Svjedok Slobodan Stojković, koji je od 1992. godine bio pripadnik "Škorpiona", ispričao je kako mu je, dok su bili na trnovskom ratištu, Slobodan Medić rekao "idi i snimi to".

"Kada su stigli u blizinu napuštenih vikendica neko je naredio da zarobljenici siđu s kamiona, pa su zarobljenici legli pored puta", ispričao je Stojković, navodeći da je sve to snimao, ali je baterija `pukla` pa je Branislava Medića poslao da donese drugu.

Stojković je rekao da je u međuvremenu sa borbene linije došao Aleksandar Vukov sa još dvojicom, među kojima je bio "Đole šiptar", koji su ostali, dok se Vukov odmah vratio.

"Svi su vikali na zarobljenike da ustani i krenu, Petrašević je jednog izdvojio i pucao u njega", rekao je Stojković i dodao da je "u prvom momentu vidio da je Petrašević pucao, zatim i Branislav Medić".

Stojković je rekao da ostale nije vidio, jer su bili zaklonjeni, kao i da ne zna gdje je stajao Aleksandar Medić.

Prema riječima Stojkovića, kada su se vratili u komandu vidio je Petraševića kako razgovara sa Slobodanom Medićem, kao i da se kasnije pričalo da Aleksandar Medić nije pucao jer po povratku nije čistio pušku.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE