• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tragična bajramska noć u BiH

Ubistva i incidenti u više gradova BiH. U sarajevskom Kliničkom centru 68 povrijeđenih.

 Tragična bajramska noć u BiH Izvor: MONDO

Jedna maloljetna osoba s vidljivim povredama nanesenim hladnim oružjem, dovezena je u utorak ujutro oko tri sata na Urgentni odjel Kantonalne bolnice "Zenica“, gdje su ljekari konstatovali smrt usljed zadobijenih povreda.

Kako je lokalnim medijima saopšeno u MUP-u ZDK-a, oko 02.40 sati dežurnoj službi Policijske uprave u Zenici dojavljeno je da se u ulici Muhameda Seida Serdarevića u centru Zenice nalazi povrijeđena osoba.

Uviđaj su do ranih jutarnjih časova obavljali pripadnici MUP-a ZDK-a i dežurni kantonalni tužilac, a iz MUP-a nisu željeli otkriti identitet ubijenog mladića, kao ni to da li je izvršilac ovog ubistva lišen slobode.

Samo dan ranije u Zenici je ubijen tridesetogodišnji Damir Imamović, dok je njegov poznanik i sugrađanin Goran Serdarević (51) zadobio teške povrede.

Prema informacijama svjedoka, u klasičnoj sačekuši nepoznate osobe ispalile su u njihovom pravcu više metaka iz vatrenog oružja.

Imamović je od zadobijenih povreda podlegao na licu mjesta, dok je Serdarević zbrinut u Kantonalnoj bolnici Zenica i nalazi se van životne opasnosti.

Prvu noć Bajrama Sarajlije će pamtiti po krvavom obračunu u kojem je teško povrijeđen Adnan Sušić (24) koji je, kako saznaje portal sarajevo-x.com, zadobio povrede nožem u predjelu grudnog koša.

Izbodeni su, kako prenosi isti portal i Adnan Rizvić (24), Emir Avdić (18) i jedan sedamnaestogodišnjak.

Momčilo Stupar (29) ranjen je iz vatrenog oružja u predjelu desne potkoljenice.

Prema informacijama lokalnih medija u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu protekle noći primljeno je 68, uglavnom mlađih osoba, a kako je potvrdila portparol KCUS Biljana Jandrić, svi su zbrinuti i van životne opasnosti.

Više detalja o motivima incidenata u gradu na Miljacki nije saopšteno.

Bajramska noć ni u Mostaru nije protekla mirno.

U ponedjeljak veče oko 21 sat pod mostarskim Bijelim Brijegom tri, za sada nepoznate osobe , fizički su napale i povrijedile dvadesetjednogodišnjeg mladića, čiji identitet još nije poznat.

Mladić je, kako prenose lokalni mediji, prebačen je u mostarsku bolnicu gdje su mu konstatatovane višestruke povrede glave nanesene, kako je ustanovljeno, udarcima tupim predmetima.

Povrijeđeni mladić zadržan je na hiruškom odjeljenju, ljekari se bore za njegov život, a policija traga za napadačima.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE