• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijava protiv glavnog tužioca BiH i zamjenika

Dukić podnio je disciplinsku prijavu VSTS-u protiv Barašina i Švendimena zbog opstrukcije, nemarnosti i nerada u predmetaima zločina nad Srbima.

 Prijava protiv glavnog tužioca BiH i zamjenika Izvor: MONDO

Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH zaprimila je disciplinsku prijavu Saveza logoraša Republike Srpske (RS) protiv vršioca dužnosti glavnog tužioca BiH Milorada Barašina i njegovog zamjenika Dejvida Švendimena zbog opstrukcije, nemarnosti i nerada u procesuiranju predmeta ratnih zločina nad Srbima, potvrdio je predsjednik Saveza Branislav Dukić.

Dukić danas Srni rekao Srni da očekuje da će disciplinski tužilac krajnje odgovorno i zakonski postupiti po prijavi

"Rezultat će sigurno biti čišćenje pojedinaca iz Tužilaštva BiH, zbog njihovog nerada i nemarnosti u procesuiranju predmeta ratnih zločina nad Srbima", istakao je Dukić.

Opunomoćeni advokat Saveza Milan Romanić potvrdio je Srni da ga je Kancelarija disciplinskog tužioca VSTS-a obavijestila da je ta prijava zaprimljena i uzeta u rad i da će o rezultatima istrage Savez biti uredno obaviješten.

Predsjednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić podnio je 24. novembra disciplinsku prijavu VSTS-u protiv Barašina i Švendimena zbog opstrukcije, nemarnosti i nerada u procesuiranju predmeta ratnih zločina nad Srbima.

Dukić je prilikom podnošenja prijave rekao da Sud i Tužilaštvo BiH već duže vrijeme opstruišu procesuiranje ratnih zločina nad srpskim narodom, ističući da su ti predmeti u oktobru 2004. godine, nakon što ih je pregledalo tužilaštvo Haškog tribunala, vraćeni u BiH.

"Pitamo se zašto Sud i Tužilaštvo BiH ne otvaraju i ne pregledaju predmete koje je Haško tužilaštvo 2004. godine vratilo Tužilaštvu BiH i zašto nema nijednog procesuiranog predmeta za 536 logora za Srbe u Federaciji BiH", rekao je tada Dukić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE