• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužilaštvo bez komentara o zgradi Vlade RS

Tužilaštvo BiH odbilo je da komentariše bilo šta o predmetu koji se odnosi na izgradnju zgrade Vlade RS i dijela autoputa Banjaluka - Gradiška.

 Tužilaštvo bez komentara o zgradi Vlade RS Izvor: MONDO

"O tom predmetu u ovoj fazi nemamo komentara", izjavio je Srni portparol Tužilaštva Boris Grubešić. Institucije RS su 26. novembra dostavila Sudu BiH dokumentaciju koju je, po ocjeni Vlade, na sporan način tražilo Tužilaštvo.

Ranije je najavljeno da će delegacija Vlade RS prisustvovati otvaranju dokumentacije, ali brojne novinarske ekipe ostale su uskraćene za informacije iz Tužilaštva BiH.

Tremin "otvaranje dokumentacije" je, prema objašnjenjima stručnjaka, formalna radnja u kojoj se dokumentacija koja je izuzeta zapisnički, koja je zapečaćena i dobila svoj broj, treba da bude otvorena i da sadrži onu dukumentaciju koja je bila izuzeta pod određenim brojem.

Ministar pravde RS Džerard Selman potvrdio je ranije da je Sud BiH odbacio žalbu Vlade RS na odluku o izuzimanju dokumentacije o izgradnji vladine zgrade i dijela autoputa kao neosnovanu i istakao da je Vlada utvrdila da postoje kontradiktornosti obrazloženja žalbe i dispozitiva rješenja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE