• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukidanje viza krajem 2009. godine?

BiH će do kraja 2009. godine dobiti liberalizovan vizni režim, rekao je ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj.

 Ukidanje viza krajem 2009. godine? Izvor: MONDO

Alkalaj je rekao da je, s ozbirom na složenost biometrijskih pasoša, u toku tehničko opremanje konzulata i cijela DKP mreža će do marta iduće godine biti spremna za to.

S obzirom da je najavljivao da će građani BiH od septembra ove godine lakše dolaziti do viza, Alkalaj je istakao da je od ministara inostranih poslova 27 zemalja zatražio da građani BiH imaju besplatne vize do liberalizacije, ali da je od većine dobio odgovor da se sačeka dok ne vide kako će BiH napredovati s ispunjavanjem uslova iz "mape puta".

"A kada je stigao taj izvještaj bilo je kritika za CIPS bazu podataka, pa je odlučeno da se sistem olakšavajućeg viznog režima zadrži do daljeg, a da Evropsklja komisija još jednom ocijeni napredak u februaru", objasnio je Alkalaj u izjavi za "Nezavisne novine".

Alkalaj je iznio uvjeravanja da sistematizacija radnih mjesta u MIP-u odgovara nacionalnoj strukturi, dodajući da ima dosta nepopunjenih radnih mjesta. On je naveo da je nakon konkursa za 15 mladih diplomata primljeno njih 12 te da će biti raspisan još jedan konkurs.

Ministar inostranih poslova BiH ističe da je nakon usvajanja Pravilnika o platama riješen i materijalni položaj zaposlenih, što je bio razlog zbog kojeg su ljudi odlazili iz MIP-a.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE