• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić nema namjeru da saziva "šestorku"

"Sastanak moguć tek kada se pojavi nacrt zakona koji radne grupe spremaju."

 Ivanić nema namjeru da saziva "šestorku" Izvor: MONDO

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić izjavio je da bez pripreme zakona o imovini, a i zakona o popisu nema namjeru da saziva sastanak vladajuće šestorke u BiH, jer bi to onda bilo mjesto ponavljanja sukoba.

"Sastanak je moguć kada se pojavi nacrt zakona koji radne grupe spremaju, odnosno kada budem imao potvrdu većine da je spremna da obezbijedi izglasavanje tih zakona", rekao je Ivanić.

On je podvukao da bi naredni sastanak vladajuće šestorke trebalo da bude nastavak dogovora iz Pruda i da potvrdi spremnost lidera da podrže zakon o popisu, zakon o državnoj imovini i da prevaziđu poteškoće u vezi s donošenjam budžeta BiH i entiteta.

Govoreći o razmimoilaženjima unutar SDA, Ivanić je rekao da ne očekuje da će dešavanja unutar te stranke imati uticaja na njenu politiku u BiH.

"SDA je podržala sporazum u Prudu i, bez obzira na sve, ona će biti ta koja će podržati rezultate tog sporazuma", rekao je Ivanić za "Fokus".

Ivanić je ocijenio da će i BiH imati ekonomskih problema zbog svjetske finansijske krize, a da će najveći problem biti stanje izvoza, s obzirom da će doći do smanjenja tržišta i nabavke nekih proizvoda, posebno iz drvne industrije.

On je ukazao da će biti teško očekivati određene investicije, koje izostaju, te da su u tom smislu važne najavljivane investicije za autoputeve.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE