• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Tužilaštvo negativno predstavlja RS

Premijer RS kaže da je Tužilaštvo BiH selektivno preuzelo dokumentaciju, s ciljem da napravi problem i negativno predstavi RS

 Dodik: Tužilaštvo negativno predstavlja RS Izvor: MONDO

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da je Tužilaštvo BiH juče selektivno preuzelo dokumentaciju o zgradi Vlade RS, s ciljem da napravi problem i pridruži se onima koji žele da pošalju sliku Evropi da u RS nešto nije u redu.

"Uobičajeno je u radu državne uprave BiH da izda rješenje o urbanističkoj saglasnosti ili o građevinskoj dozvoli. Tužilac je juče rekao da nije tražio rješenje, već urbanističku saglasnost i vratio rješenje. Čitava priča u vezi sa dokumetacijom je s ciljem da se pošalje poruka Evropi da u RS nešto nije u redu pa tako i jučerašnje ponašanje tužioca, koji je selektivno preuzeo dokumentaciju, da bi mogao da otvori problem", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da su Sud i Tužilaštvo BiH prekršili zakon, kao i neke strane ambasade, koje su se dikretno miješale u te poslove i naveo da je za RS neprihvatljivo da u predmetima uperenim protiv nje sude sudije Bošnjaci i odbijaju pravno utemeljenu žalbu.

"Mislimo da je to zato što su oni Bošnjaci i zato što su negativno nastrojeni prema RS. Neka kaže ko šta hoće, ali mi vidimo ujdurmu koja je tamo napravljena", rekao je Dodik i ocijenio da je nemoguće da se na uloženu žalbu RS odgovori za samo dva dana.

Govoreći o sudijama strancima, Dodik je rekao da sem u BiH, ni u jednoj zemlji nije moguće da i dalje u predmetu ostanu strane sudije, nakon što je Vlada RS pokrenula postupak protiv njih i Visoki sudski i tužilački savjet prihvatio da se pokrene disciplinski postupak.

"To nema nigdje u svijetu već samo u ovoj nakaradnoj zemlji koja se zove BiH i njenom pravosudnom sistemu, u kojem se želi osuditi RS", naglasio je Dodik i dodao da vjeruje da su ih postupci RS u ovom predmetu dobro zabrinuli i da više niko neće moći na takav način da se ponaša prema ovom entitetu.

Govoreći o Sipi, Dodik je rekao da tačno zna ko tamo radi na "pakovanju" ovog problema, kao i u Sudu i Tužilaštvu BiH.

Dodik je kazao da je sva priča o tome vezana za raniju tvrdnju visokog predstavnika Miroslava Lajčaka, koji je rekao da ne može ostati jedinstvena ona zemlja u kojoj se jedan dio razvija, a drugi ne razvija i upitao "da li je lakše zaustaviti nekog ko se razvija ili podići nekog ko to ne može".

Premijer Srpske je poručio da će se RS i dalje razvijati uprkos brojnim skepticima i mnogim u RS koji su spremni da prihvate autoritet stranaca i njihove kriterijume o tome šta jeste ili nije u redu u RS.

On je dodao da je ponosan na ono što je urađeno sa Rafinerijom nafte i "Telekomom", napomenuvši da je "Telekom" samo u ovoj godini povećao prihode za 20 odsto.

Dodik je istakao da će dobijeni novac biti upotrijebljen za razvoj, da Rafinerija nafte radi, a uslijediće i istraživanja nalazišta sirove nafte.

U Sarajevu je juče otvorena dokumentacija u vezi sa izgradnjom zgrade Vlade RS i dijela autoputa Banjaluka - Gradiška koju je Vlada Srpske dostavila Sudu BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE