• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić osniva stranku?

Dragan Čavić, nekadašnji predsjednik SDS-a i predsjednik RS, napustiće stranku i osnovati novu političku partiju, saznaje Beta.

 Čavić osniva stranku? Izvor: MONDO

Bivši lider najveće opozicione partije u Republici Srpskoj prema Betinim sananjima trebao bi u četvrtak da napusti SDS, a novoosnovanoj stranci odmah će se pridružiti i poslanici u Narodnoj skupštini RS, Vojislav Gligić i Branislav Škobo, koji su u srijedu napustili SDS.

Betin izvor blizak skupštinskom rukovodstvu rekao je da su Gligić i Škobo obavijestili predsjednika parlamenta RS Igora Radojičića da su napustili poslanički klub SDS-a i zatražili da im omogući da ubuduće djeluju kao nezavisni poslanici.

SDS je zatražila od Gligića i Škobe da stranci vrate mandat, navodeći da je stranka "nezadovoljna javnim istupima, koji su u suprotnosti sa stranačkim aktima i proklamovanom politikom".

"Očekujemo da će gospoda Gligić i Škobo ostati dosljedni svojim javno izrečenim moralnim principima i postupiti u skladu sa ovim zahtjevom, posebno imajući u vidu da su poslaničke mandate dobili preko kompenzacione liste SDS-a, što znači da nisu izabrani direknim glasovima građana, nego odlukom stranačkih organa", navodi SDS u saopštenju, prenosi Srna.

Iz SDS-a poručuju da će od Gligića i Škoba zahtijevati obeštećenje u iznosu njihovih poslaničkih plata, koje ostvare do kraja poslaničkih mandata ako ih ne vrate.

SDS ističe da ima informacije da Škobo i Gligić već izvjesno vrijeme svojim postupcima rade na odlasku iz stranke i da namjeravaju da politički angažman nastave u okviru neke druge političke partije.

Iz SDS-a poručuju da kredibilitetu Škobe i Gligića i ugledu njihove "buduće partije" ne bi doprinosilo to da i dalje žive od unosnih primanja koje su obezbijedili na račun SDS-a.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE