• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alkalaj: BiH predana borbi protiv terorizma

Sven Alkalaj istakao u Njujorku da je BiH u potpunosti predana borbi protiv terorizma i da će nastaviti da joj doprinosi aktivno i sveukupno.

 Alkalaj: BiH predana borbi protiv terorizma Izvor: MONDO


Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj istakao je u Njujorku da je BiH u potpunosti predana borbi protiv terorizma i da će nastaviti da joj doprinosi aktivno i sveukupno.

"BiH ulaže značajne napore u prevenciju i borbu protiv terorizma kroz izgradnju institucionalnih kapaciteta i harmonizaciju zakona sa dokumentima UN, evropskim konvencijama i protokolima, a kao član antiterorističke koalicije u potpunosti je predana borbi protiv svih vidova terorističkih aktivnosti", rekao je juče Alkalaj pred Savjetom bezbjednosti UN na otvorenoj tematskoj raspravi posvećenoj globalnoj bezbjednosti i međunarodnom terorizmu.

On je napomenuo da se 11. decembra ove godine obilježava 60 godina od usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, te da je dužnost svih da se bore protiv terorizma i, istovremeno, da se pronađe balans između opravdane zabrinutosti za nacionalnu bezbjednost i zaštite osnovnih ljudskih prava i sloboda građana.

Alkalaj je naglasio da je BiH spremna da asistira u i podrži međunarodnu zajednicu, saopšteno je danas iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE