• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajčak: RS provocira medjunarodnu zajednicu

Podizanjem optužbe protiv Rafija Gregorijana RS izaziva i provocira medjunarodnu zajednicu, smatra Miroslav Lajčak.

 Lajčak: RS provocira medjunarodnu zajednicu Izvor: MONDO

Republika Srpska je dio Bosne i Hercegovine, zbog čega predstavnici Republike Srpske treba, prije nego što sklope ekonomske i druge dogovore s Beogradom, da o tome informišu svoje partnere u Sarajevu, smatra visoki predstavnik medjunarodne zajednice za BiH Miroslav Lajčak.

Povodom nedavno iznijetih optužbi u Savjetu bezbjednosti da Republika Srpska "napada medjunarodnu zajednicu", Lajčak je ponovio svoj stav da podizanjem optužbe protiv zamjenika visokog predstavnika u BiH Rafija Gregorijana, RS izaziva i provocira medjunarodnu zajednicu, koja na to mora da reaguje.

"Republika Srpska je danas ekonomski i politički stabilna zajednica u Bosni i Hercegovini, pa, umjesto toga da se (vlasti RS) bave paranoidnim predstavama, bilo bi dobro da se bave svojim poslom i pomognu i nama da se bavimo suštinskim problemima u BiH," rekao je Lajčak u emisiji "Poligraf" na televiziji B92.

Lajčak je rekao i da je činjenica da niko ne može da promjeni ustavnu strukturu BiH, da Republika Srpska trenutno ne mora nikome ništa da dokazuje, kao i da je stranka (Milorada) Dodika trenutno najsnažnija u RS, zbog čega "nema razloga nikoga da provocira niti da se dokazuje."

"Sad je trenutak da Dodik i njegova stranka dokažu da su državni entitet u BiH i da su dio rješavanja, a ne stvaranja problema," dodao je Lajčak.

"BiH ima niz problema i federacija se nalazi u političkoj i ekonomskoj krizi. Da se Republika Srpska ne bavi izazivanjem medjunarodne zajednice, onda bismo svi zajedno mogli da se posvetimo rješavanju problema u federaciji", rekao je Lajčak i dodao da se RS ponaša "kao da želi da bude problem u BiH".

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE