• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povratak deminera iz Iraka

Iz troipogodišnje misije vratila se prva grupa od 54 pripadnika Jedinice za uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava Oružanih snaga BiH

 Povratak deminera iz Iraka Izvor: MONDO

Zamjenik ministra odbrane BiH Igor Crnadak izjavio je da je učešće pripadnika Oružanih snaga BiH u vojnoj misiji "Iračka sloboda" značajno uticale na popravljanje međunarodnog položaja BiH i ubrzavanje procesa integracija i u NATO.

On je Srni rekao da se iz ove troipogodišnje misije danas vratila prva grupa od 54 pripadnika Jedinice za uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava Oružanih snaga BiH i najavio da bi do kraja sljedeće sedmice trebalo da se vrate i ostali vojnici iz BiH.

Crnadak je izrazio uvjerenje da će Oružane snage i u narednom periodu biti značajan faktor u procesu evroatlantskih integracija BiH.

Zamjenik ministra odbrane BiH podsjetio je da su, osim pripadnika Jedinice za deminiranje, u Iraku u protekla četiri mjeseca boravili i pripadnici pješadijske jedinice Oružanih snaga BiH koji obezbjeđivali bazu ''Viktorija'' u Bagdadu.

On je ocijenio da su pripadnici Oružanih snaga BiH u Iraku u ovim misijama pokazali visoki profesionalizam u izvršavanju zadataka, bez žrtava, povreda i drugih problema te vrste, te da su pohvale za njihov angažman stigle i od koalicionih snaga u zalivu.

''BiH i nakon povlačenja svojih jedinica iz Iraka ostaje privržena ranije preuzetim obavezama, koje se tiču evroatlantskih integracija, a koje uključuju i pripremanje dijela jedinica Oružanih snaga BiH", rekao je Crnadak i dodao da će te jedinice biti spremne da i ubuduće učestvuju u operacijama podrške miru u svijetu. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE