• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajčak opet o "napadima" na Gregorijana

Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak izjavio je u Sarajevu da je apsolutno protiv paušalnih optužbi na račun međunarodne zajednice.

 Lajčak opet o "napadima" na Gregorijana Izvor: MONDO

"Rafi Gregorijan je predstavnik međunarodne zajednice kojoj polaže račune svake nedjelje i čije aktivnosti kontrolišemo ja i međunarodna zajednica", rekao je Lajčak Srni odgovarajući na pitanje zašto insistira na činjenici da niko nije iznad zakona pa ni Vlada Republike Srpske, a da istovremeno štiti svog prvog zamjenika.

Lajčak je rekao da optužbe na račun Gregorijana "s razlogom doživljava kao napad na međunarodnu zajednicu i sve što je ona uradila u BiH za 13 godina kako bi od nje napravila funkcionalnu državu koja ima šansi da se integriše u EU".

"Inače, neka se time bave institucije koje su nadležne za to. Najgore što bi političari mogli da urade je da diktiraju, komentarišu ili naglašavaju to što bi trebalo da rade pravosudne institucije", dodao je Lajčak.

Visoki predstavnik Miroslav Lajčak prethodno je u Sarajevu kritikovao Vladu Republike Srpske, koja je, kako je rekao, mjesecima smatrala da je iznad zakona i odbijala da ispuni svoje obaveze u pogledu poštovanja prava.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE