• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nasilni učenici isključeni iz škole

Trojica nasilnih učenika iz Dervente isključeni su iz Stručne škole za radnička zanimanja, potvrdio je direktor škole Slobodan Jamedžija.

 Nasilni učenici isključeni iz škole Izvor: MONDO

"Odlukom Nastavničkog vijeća trojica učenika koji su pretukli školskog druga isključeni su iz škole. Ovu odluku podržali su Savjet roditelja, Savjet učenika i Školski odbor", rekao je Jamedžija za "Glas Srpske".

Kada je riječ o zahtjevima za smjenu direktora, on je istakao da je u ovom slučaju uradio sve po zakonu.

Jamedžija je kazao da nije odmah znao da su Vlajko Stević, Nenad Đuđanović i maloljetni Boris S. za vrijeme velikog odmora 10. novembra zlostavljali sedamnaestogodišnjeg učenika u prostorijama metalske radionice, nego je to saznao nakon nekoliko dana.

"Riječ je o bravarima, grupi od 11 učenika. Neposredno pred početak četvrtog časa razredni starješina Željko Budimir je primijetio da učenik N. S. krvari, a on mu je rekao da se udario o ormar", kazao je Jamedžija.

Ministar prosvjete i kulture Anton Kasipović je rekao da je događaj u Derventi dramatičan i da mu je žao što se to dogodilo.

"Ne možemo posmatrati ni Republiku Srpsku ni naše srednjoškolce kao izolovano ostrvo jer mislim da je tu riječ o jednom trendu. To nikako ne amnestira sve krivce ovog i sličnih događaja. Nezaobilazna je uloga porodice i pozivamo rukovodstvo škola da sarađuje sa roditeljima jer mislim da je to način da se ovakve pojave sprečavaju u korijenu", rekao je Kasipović.

Istakao je da će prema svim odgovornim za ovaj slučaj u skladu sa zakonom, biti primijenjene sve moguće predviđene sankcije.

Kasipović je napomenuo da je potpisan Protokol o sprečavanju nasilja u školama.

"Potpis na jedan takav akt su stavili ministar unutrašnjih poslova, ministar zdravlja i ministar prosvjete i kulture i smatram da je to dobar okvir za kontinuiran rad kad je riječ o sprečavanju nasilja u školama", kazao je Kasipović.

Tri starija maloljetnika nedavno su u strukovnoj školi u Derventi pretukla mlađeg, a cijeli slučaj snimili su mobilnim telefonom.

Dječak, iz straha, nije odmah prijavio nasilje. Direktor škole je događaj prijavio policiji sedam dana nakon tuče.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE