• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protesti zbog Dodikove izjave o muslimanima

Ambasada SAD u BiH izazila je "jako uznemirenje" zbog izjave Milorada Dodika da je za RS "neprihvatljivo da joj sude sudije muslimani

 Protesti zbog Dodikove izjave o muslimanima Izvor: MONDO

Ambasada SAD u BiH izazila je "jako uznemirenje" zbog izjave premijera Republike Srpske Milorada Dodika da je za RS "neprihvatljivo da joj sude sudije muslimani i da odbijaju vladinu žalbu, koja je pravno utemeljena".

"Takva netolerancija je apsolutno neprihvatljiva. U pravosuđu nema mjesta politici, zasnovanoj na etničkim ili vjerskim elementima", saopštila je Ambasada SAD.

Navedeno je da "Vlada SAD odbacuje bilo kakve pokušaje uvođenja takve politike, kao i bilo kakvo političko uplitanje u rad pravosudnih organa".

Komentarišući izuzimanje dokumetacije iz Vlade RS po nalogu Suda BiH u vezi sa istragom koja se vodi o izgradnji zgrade Vlade RS i autoputa Banjaluka-Gradiška, Dodik je rekao da je za "RS neprihvatljivo da joj sude sudije muslimani".

I visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak u četvrtak je kazao da su borba protiv korupcije i vladavina prava međusobno povezani, ali da to u BiH često nije slučaj.

Lajčak je za to naveo primjer Vlade RS-a "koja je smatrala da je iznad zakona, pa je time slala poruku zašto bi onda drugi trebalo da poštuju zakon".

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE