• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Orićeva poruka Hagu: Zaustavite RS!

Orić traži od Haškog tribunala da Republika Srpska obustavi istragu protiv njega jer je pravosnažno oslobodjen

 Orićeva poruka Hagu: Zaustavite RS! Izvor: MONDO

Naser Orić, nekadašnji ratni komandant Srebrenice, zatražio je u četvrtak od Haškog tribunala da naredi vlastima Republike srpske da obustave istragu protiv njega, jer je, po njegovim riječima, oslobođen optužbe.

Odbrana nasera Orića tvrdi da nacionalni sud ne može suditi nekoj osobi za djela koja su presuđena u Hagu, prenose federalni mediji,

"Ovo je hitno", tvrdi odbrana Nasera Orića, prema kojoj "vlasti Republike srpske muče Orića ispitujući ga o činjenicama za koje mu se već sudilo pred Haškim tribunalom".

Bivši komandant Armije RBiH u Srebrenici prošlog mjeseca nije želio dati izjavu tužiocu Okružnog tužilaštva u Bijeljini, koje protiv njega vodi istragu zbog sumnje da je počinio ratni zločin u ovom gradu nad srpskim stanovništvom.

Portparol Okružnog tužilaštva u Bijeljini Danka Prodanović tada je rekla da ovo tužilaštvo želi da provjeri da li postoji Orićeva odgovornost za događaje koji nisu bili obuhvaćeni u Tribunalu.

"Niko ne spori da je on oslobođen u Haškom tribunalu po komandnoj odgovornosti. Mi provjeravamo da li ima njegove ili odgovornosti njegovih jedinica za zločine, odnosno događaje, koji nisu bili obuhvaćeni u Hagu", rekla je tada Prodanovićeva.

Apelaciono vijeće Haškog tribunala u julu ove godine pravosnažno je oslobodilo Orića, utvrdivši da nije dokazana veza između njega i onih koji su počinili zločine nad Srbima.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE