• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvero i Miletić privremeno na slobodi

Sud u Hagu odobrio puštanje na privremenu slobodu dvojice bivših generala Vojske Republike Srpske.

 Gvero i Miletić privremeno na slobodi Izvor: MONDO

Sudsko vijeće Medjunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju u Hagu odlučilo je da Milana Gvera i Radivoja Miletića pusti na privremenu slobodu tokom Novogodišnjih i Božićnih praznika iz humanitarnih razloga, saopštio je tribunal.

Oni će krajem decembra napustiti pritvorsku jedinicu u Sheveningenu i na slobodi će ostati najviše sedam dana. Puštanje na privremenu slobodudvojice bivših generala Vojske Republike Srp ske, sudsko vijeće je obrazložilo činjenicom da su oni više puta do sada puštani na privremenu slobodu i da su uvijek ispoštovali pravila i proceduru i vratili se na vrijeme.

Zabranjeno im je da o svom slučaju razgovaraju sa bilo kim, a naročito sa medijima. Takodje, ne smiju da stupaju u kontakt ili da utiču na svedoke i sve ostale povezane sa njihovim sudjenjima u Hagu.

Gvero i Miletić optuženi su u pet tačaka za progon na rasnoj, verskoj i političkoj osnovi, za ubistva, prisilno premeštanje i deportaciju stanovništva iz Srebrenice i Žepe 1995. godine.Haški tribunal će od 22. decembra do 12. januara biti na kolektivnom odmoru zbog Božicnih i Novogodišnjih praznika.

Odmor će jedino biti prekinut 8. januara kada je zakazano ročište u okviru sudjenja lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju.

(Tanjug, na slici- Radivoj Miletić)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE