• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudski vještak demantovao pisanje "Avaza"

Mićić je demantovao navode koje je objavio "Dnevni avaz" o uzrocima požara u džamiji u naselju Fazlagića Kula

 Sudski vještak demantovao pisanje "Avaza" Izvor: MONDO

Sudski vještak za utvrđivanje uzroka požara i eksplozija Sekula Mićić demantovao je navode koje je danas objavio "Dnevni avaz" o uzrocima požara u džamiji u naselju Fazlagića Kula kod Gacka u tekstu pod nazivom "Mičić: Našli smo tragove benzina".

"Ja nisam Mičić, nego Mićić, a tvrdnja da `smo našli tragove benzina`, najmanje bezbolno rečeno predstavlja glupost, s obzirom da se tragovi benzina ne mogu naći na licu mjesta, jer to nije predmet i nije ništa opipljivo ili nešto što se vidi", rekao je Mićić Srni.

Prema njegovim riječima, radi se o tome da su tokom ekspertize sa podloge prostorije gdje se vrše vjerski obredi, sa nekoliko mjesta, u džamiji uzeti uzorci koji su upućeni na vještačenje u laboratoriju MUP-a Republike Srpske u Banjaluku.

"Dakle, tragovi benzina, ukoliko budu postojali, utvrdiće se tokom laboratorijske analize, a ne nikako na licu mjesta, kako je to ustvrdio `Dnevni avaz`" - naveo je Mićić.

On je podvukao da mu se ne sviđa to što je "Avaz" objavio njegovu fotografiju a da prethodno nije tražio saglasnost i najavio da će zbog toga nakon konsultacija sa advokatom, najvjerovatnije, odlučiti da traži odštetu od ovog federalnog dnevnika.

Prema Mićićevim riječima, pogrešno je navedena i funkcija koju obavlja jer on nije sudski vještak protivpožarne zaštite, jer to ne postoji, nego je, kako je precizirao, sudski vještak za utvrđivanje uzroka požara i eksplozija.

Mićić je naglasio da je tačno utvrdio kako je došlo i do razbijanja stakla na džamiji, i dodao da će svoj nalaz o tome dostaviti isključivo Okružnom tužilaštvu u Trebinju.

"Za ovaj slučaj pitali su me i neki Francuzi, neka žena je prevodila, i rekao sam da je sve urađeno od svih mehaničkih tragova, tragova po zidovima, instalacijama, priključcima, razvodima, osiguračima, prekidačima i o svim stvarima koje treba da se urade prilikom uviđaja, itd", dodao je Mićić.

On je izrazio ogorčenje što je ovaj nemili događaj u javnosti i prije zvaničnih informacija o mogućim uzrocima prouzrokovao niz negativnih političkih implikacija, od kojih se neke zasnivaju i na elementima vjerske i nacionalne netrpeljivosti.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE