• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Analitičar: Neizbježne terorističke akcije!

U BiH su neizbježne terorističke akcije, jer je to razlog koji opravdava postojanje džihada, upozorio je izraelski analitičar islamskog radikalizma.

 Analitičar: Neizbježne terorističke akcije! Izvor: MONDO

"Islamistički pokret koji promoviše džihad jača, ali ne samo zato da bi u demografskom smislu prevladao u zemlji u kojoj se razvija. Oni žele da zavladaju Evropom, kao i da Turska, u kojoj živi 75 miliona muslimana, postane dio EU", naglasio je Izraeli, profesor na Istraživačkom institutu "Truman" hebrejskog univerziteta Rafael Izraeli.

Ukoliko se to dogodi, upozorio je Izraeli, Evropa će imati oko 110 miliona muslimana, a to je broj koji dovodi Evropu u veliku opasnost koju neće moći da otkloni ako ne počne ograničavati priliv muslimanskih imigranata.

On je za "Glas Srpske" rekao da je na sreću po sve, što u BiH postoji Republika Srpska (RS), koja je protivteža Sarajevu u kojem je mnogo Iranaca i drugih ekstremista od kojih jedni djeluju tajno, a neki javno.

"BiH je sama po sebi ništa, jer je sastavljena od dvije komponente, RS je postigla ogroman napredak...Impresivno je što su ti ljudi veoma privrženi svojoj otadžbini. Da su Srbi i Srbiji postupili na ovaj način, umjesto što su ostavili Kosovo Albancima, na Kosovu bi Srbi proširili svoje oblasti i tada problem Kosovo ne bi postojao", ocijenio je Izraeli.

On je konstatovao da teritorijalni suverenitet nije poklon, već da se mora osvojiti, a zatim braniti.

"Ako odete, druga strana će preuzeti i pobjediti. Tu su lekciju građani Srpske veoma dobro naučili", istakao je izraelski profesor.

On je dodao da u ekonomskom smislu, BiH zavisi od RS koja je, kako je naglasio, uspješnija i privlači više investitore.

Izraeli ističe da su islamske zemlje BiH i Kosovo, a uskoro i Makedonija "klin u srcu hršićanstva u Evropi", navodeći da je to najgora stvar koju su Evropa i Amerika mogle učiniti.

"U centralnoj Evropi stotinama godina je vladao hrišćanski kontinuitet: od rusije, kroz centralnu Evropu, preko prostora bivše Jugoslavije do Grčke, odnosno Egejskog mora. Amerikanci su u saradnji sa Evropljanima prekinuli taj kontinuitet", naglasio je Izraeli.

 (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE