• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protest u Brčkom zbog ubistva

Nekoliko stotina građana Maoče kod Brčkog je mirno protestvovalo zbog nedavnog ubistva njihovog sugrađanina Jusufa Delića.

 Protest u Brčkom zbog ubistva Izvor: MONDO

Uzvikujući parolu "Vratite nam naš mir", građani su uputili zahtjev svim nadležnim institucijama vlasti, porodicama, školama i društvenim organizacijama za sinhronizovanom preventivom u borbi za zaustavljanje narastujećeg maloljetničkog kriminala i delikventnog ponašanja.

Poslanik u Skupštini distrikta Brčko Esed Kadrić rekao je da mještani Maoče u posljednjih nekoliko godina trpe nasrtaje na živote i imovinu u ovoj do sada mirnoj sredini gdje su bezbjedno živjeli.

"Mi na takav život imamo pravo, a njega su nam dužni obezbijediti, prije svega profesionalno angažovani u institucijama vlasti kojima poručujemo - ko neće ili ne može da radi svoj posao, neka ustupi mjesto drugom", rekao je Kadrić, koji je mještanin Maoče.

On je zahvalio Policiji distrikta Brčko koja je za veoma kratko vrijeme pronašla počinioce zločina.

Mještani Maoče zatražili su od Vlade i Skupštine rješenje statusa izbjegličkog naselja Prutače iz koga, kako su rekli, godinama stižu zlo i sve vrste kriminalaca.

Predsjednik mjesne zajednice Maoča Salim Bašić objasnio je da maloljetnici obijaju kuće, radnje, presreću i pljačkaju građane, maltretiraju djecu i djevojke.

"Policija sve to uredno evidentira i otkrije počinioce, a nakon toga zakažu druge službe. Tražimo da se nadležni suoče sa problemom maloljetničke delikvencije, u suprotnom ćemo pozvati sve građane distrikta na velike proteste u gradu i ispred Vlade", poručio je Bašić.

Delića su 2. decembra uveče na svirep način ubili, kako se osnovano sumnja, 13-godišnji dječak i dva maloljetnika, jedan od 14, a drugi od 16 godina.

Sutradan, kasno popodne leš Delića je posut benzinom i zapaljen.

Dvojici starijih maloljetnika 7. decembra određen je pritvor od 30 dana, dok se 13-godišnjak nalazi u porodici i pod starteljstvom Centra za socijalni. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE