• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naftna mrlja u teslićkom vodovodu?

Zelembabić je rekao da je proizvodnja vode zaustavljena iz preventivnih razloga i da će Teslić biti bez vode u narednih nekoliko dana.

 Naftna mrlja u teslićkom vodovodu? Izvor: MONDO

Direktor teslićkog komunalnog preduzeća za vodovod i kanalizaciju "Rad" Zoran Zelembabić izjavio je Srni da se nada da naftna mrlja, koja se pojavila u gornjem toku rijeke Velika Usora, nije dospjela u gradski vodovod.

"Sve će znati u ponedjeljak, kada će stići rezultati analize uzorka vode iz Beograda", rekao je Zelembabić i dodao da će u narednih nekoliko dana biti poznato i odakle je mrlja dospjela u gornji tok rijeke Usore, jer su sve nadležne službe inspekcija, policija i Civilna zaštita uključeni u ovaj posao.

Zelembabić je rekao da je proizvodnja vode zaustavljena iz preventivnih razloga i da će Teslić biti bez vode u narednih nekoliko dana.

On je naveo tokom dana počela distribucija pitke vode iz cisterni, kao i da se čini sve da se ublaži stanje u javnim ustanovama.

"Voda je već upućena hotelu `Kardia` u Banji Vrućici, gdje se nalazi više od 400 gostiju, i Domu zdravlja, a zatražena je pomoć susjednih opština Doboja i Tešnja", rekao je Zelembabić i dodao da se očekuje da će do prevazilaženja ovog stanja, cisterne vodovoda iz Doboja i Tešnja snabdijevati pitkom vodom građane i industriju u Tesliću.

Grad Teslić i prigradska naselja od sinoć su vez vode zbog naftne mrlje koja se pojavila u gornjem toku rijeke Velika Usora, a ekipa Instituta za zaštitu zdravlja Republike Srpske /RS/ jutros je iz teslićkog vodovoda uzela uzorke vode za analizu.

Radnici teslićkog preduzeća komunalnih djelatnosti "Rad" prekinuli su distribuciju vode iz gradskog vodovoda kada su sinoć oko 19.00 časova uočili naftnu mrlju prečnika 50 centimetara u vodozahvatu Studenci.

Još nije poznato šta je uzrokovalo mrlju, koja je primjećena zbog jakog mirisa koji se širio.

Portparol Instituta za zaštitu zdravlja RS Milka Mrđa potvrdila je ranije Srni da će uzorci vode biti obrađeni u Institutu i nadležnom zavodu u Beogradu i da bi prvi rezultati trebalo da budu poznati u ponedjeljak, 15. decembra. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE