• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpuni zastoj u radu Ministarstva inostranih poslova

Ana Trišić-Babić zatražila je da parlament BiH na jednoj od narednih sjednica raspravlja o potpunom zastoju u radu ovog ministarstva.

 Potpuni zastoj u radu Ministarstva inostranih poslova Izvor: MONDO

Zamjenik ministra inostranih poslova BiH Ana Trišić-Babić zatražila je da parlament BiH na jednoj od narednih sjednica raspravlja o potpunom zastoju u radu ovog ministarstva.

"Način na koji ministar Sven Alkalaj upravlja Ministarstvom nije mi ostavio mogućnost da stvarno učestvujem u rukovođenju, niti mi je pružen pun uvid u rad ovog organa", navela je Babićeva u pismu Komisiji za spoljnu politiku Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, zahtijevajući od parlamenta zaštitu zakonskih prava koje ima kao zamjenik ministra u vođenju Ministarstva.

Ona je dodala da Alkalaj odluke donosi samovoljno, ne poštuje Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta, te joj ne ostavlja ovlaštenja za upravljanje Ministarstvom inostranih poslova (MIP) u njegovom odsustvu, pišu "Nezavisne novine" u sutrašnjem broju.

Babićeva je navela da ministar ključne odluke donosi u svom kabinetu, a ne na sjednicama Kolegijuma MIP-a, te upozorila parlamentarce da Alkalaj dezavuiše javnost u vezi sa viznim olakšicama za građane BiH bez ijedne potvrde o tome iz zemalja EU i da minimizira regionalnu saradnju.

Zamjenik predsjedavajućeg Komisije za spoljnu politiku Milica Marković rekla je da će se izjasniti o pismu zamjenika ministra, te da je očigledno pogoršano stanje u Ministarstvu inostranih poslova.

"Već smo na jednoj posebnoj sjednici imali na dnevnom redu stanje u MIP-u. Ta sjednica je prekinuta i nikada nije nastavljena jer tražene informacije iz MIP-a nismo ni dobili", navela je Markovićeva i dodala da bi se ovim pitanjem trebao pozabaviti i predsjedavajući Savjeta ministara BiH, jer je riječ o važnom ministarstvu, ali i Predsjedništvo BiH, koje je po Ustavu nadležno za spoljnu politiku.

Babićeva je isto pismo uputila Savjetu ministara BiH i Predsjedništvu BiH, a u Kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva Nebojše Radmanovića je rečeno da će analiza rada MIP-a biti na dnevnom redu jedne od narednih sjednica.

Predsjedništvo BiH od ljetos insistira da ministar dostavi analizu stanja u MIP-u, a Alkalaj je nedavno "Nezavisnim novinama" potvrdio da je dostavio ove materijale.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE