• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija "čisti" narko Hercegovinu

Pripadnici MUP-a FBiH nastavili su akciju presijecanja lanca nelegalne trgovine drogom u Hercegovini, policija RS pruža podršku

 Policija "čisti" narko Hercegovinu Izvor: MONDO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH (FBiH) po nalogu Tužilaštva BiH nastavili su akciju na presijecanju lanca nelegalne trgovine droge u Hercegovini, a priključila im se i policija Republike Srpske (RS).

"Akciju vodi MUP FBiH, a na njihov zahtjev na prostoru Centra javne bezbjednosti Trebinje uključili su se i pripadnici MUP-a RS", kažu u MUP-u RS.

U ovom Ministarstvu navode da je cilj akcije pronalaženje pojedinaca koji su učestvovali u nelegalnoj trgovini velike količine marihuane koju su pripadnici federalnog MUP-a otkrili u mjestu Buna kod Mostara.

Govoreći o pljenidbi 164 kilograma marihuane u Mostaru, zamjenik glavnog tužioca Tužilaštva BiH Dru Engel rekao je danas da je akcija suzbijanja trgovine droge započeta nakon što je Tužilaštvo BiH primilo informaciju od Obavještajno-bezbjednosne agencije, na osnovu čega je kasnije Federalna policija preduzela radnje i jedno lice lišila slobode.

On je naglasio da je ovo jedna od najvećih pljenidbi droge na području BiH, ali da marihuana nije bila namijenjena tržištu BiH.

Engel je dodao da "nije siguran da će ovom akcijom biti prekinuta balkanska ruta trgovine drogom koja ide preko BiH", dodajući da policijske agencije sarađuju i dobro rade svoj posao.

Službenici Federalne uprave policije, u saradnji sa Tužilaštvom BiH, Obavještajno bezbjednosnom agencijom BiH i uz asistenciju MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona na dvije lokacije u Mostaru tokom vikenda pronašli i zaplijenili ukupno 163 kilograna marihuane "skank", saopšteno je iz Federalne uprave policije.

U akciji je uhapšen Dražan Pavlović (35) iz Mostara kome je određen pritvor za krivično djelo neovlaštenog prometa opojnim drogama, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U policijskom saopštenju navodi se da postoji osnov sumnje da je D.P. sa još nekim osobama, izvršio nabavku i transport veće količine opojne droge koju su namjeravali transportovati najvjerojatnije prema Sloveniji.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da je Sudu BiH upućen prijedlog za određivanje pritvora Dražanu Pavloviću iz Mostara, osumnjičenom za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama.

Grubešić je rekao da je predložen pritvor za Pavlovića, jer bi puštanjem na slobodu mogao postati nedostupan pravosudnim organima BiH i mogao bi da utiče na svjedoke i saučesnike, a i zbog opšte bezbjednosti građana.

Poslednja akcija policije na razbijanju lanca nelegalne trgovine drogom u Hercegovini dogodila se 23. avgusta ove godine. Tada je po nalogu Okružnog tužilaštva u Trebinju zaplijenjeno oko 40 kilograma droge i veća količinu naoružanja, a aktivnosti su se provodile u Trebinju i Mostaru, kao i u Busovači i Banjaluci. Policija je uhapsila Krstivoju Mijovića i Aleksandra Bratića iz Trebinja, te Matu Dragoju i Borisa Krnušića iz Ortiješa kod Mostara.

Skank

Skank je opojna droga koja sadrži koncentrovanu marihuanu, odnosno njen cvat sa visokim procentom psihoaktivne supstance čija vrijednost, prema policijskim saznanjima, na narko-tržištu Srbije i zapadne Evrope dostiže cijenu i do nekoliko hiljada evra za kilogram, odnosno od 1.200 evra po kilogramu pa naviše.

(Srna/MONDO, Foto: Hapšenje u Mostaru/bljesak.info)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE