• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajčak u Banjaluci: Ispuniti dogovor iz Pruda!

Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak izjavio u Banjaluci da očekuje ispunjavanje dogovora iz Pruda i poboljšanje atmosfere i retorike u BiH.

 Lajčak u Banjaluci: Ispuniti dogovor iz Pruda! Izvor: MONDO

Lajčak je nakon razgovora sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Igorom Radojičićem i premijerom Miloradom Dodikom novinarima rekao da je vodio korektne i konkretne razgovore i da ima razloga za očekivanje rezultata, koji će do toga dovesti.

"Razgovori su bili vrlo konkretni i korektni i mislim da imamo razloga da očekujemo rezultate i u ispunjavanju dogovora iz Pruda i u poboljšanju međusobne atmosfere i retorike u BiH, što je jako potrebno", ocijenio je Lajčak.

On je naveo da je prioritetno pitanje ispunjavanje obaveza iz Pruda tako da je na sastancima detaljno razgovarano o pitanju raspodjele državne imovine, distriktu Brčko, ustavnim promjenama, popisu stanovništva i aktuelnim političkim pitanjima koja uznemiruju javnost u BiH.

Lajčak je istakao da je već promašen termin za ispunjavanje obaveza dogovorenih u Prudu, pogotovo u vezi sa raspodjelom državne imovine, jer je Komisija za državnu imovinu propustila rok za utvrđivanje nacrta zakona.

"Naredni sastanak je 17. decembra i očekujem od Komisije za državnu imovinu da uradi što se od nje očekuje, te da njeni članovi dobiju uputstva od političkih lidera, u smislu dobijanja jednog tumačenja prudskog sporazuma", naglasio je Lajčak.

Govoreći o kritikama koje je danas uputio na račun zvaničnika u BiH, Lajčak je rekao da stoji iza svih stavova i da je to što je jutros rekao reagovanje "na neke nepravedne optužbe na račun međunarodne zajednice i na to kada neko nekvalifikovano vodi svoju političku kampanju i na račun međunarodne zajednice".

"To ništa ne mijenja u vezi sa održavanjem razgovora sa političkim predstavnicima i nastaviću to da radim, s ciljem da prevaziđemo probleme koji oni imaju između sebe, da ova zemlja može da ide dalje", istakao je Lajčak.

On je dodao da je u interesu učesnika političkog procesa u BiH da ne prave senzaciju od svojih razgovora. Lajčak je istakao da je razgovor sa Dodikom bio korektan i naveo da očekuje poboljšanje atmosfere.

Lajčak je rekao da sa političarima razgovara da bi pokrenuo stvari naprijed i da ne vodi političku kampanju za sebe niti protiv ikog drugog, već da misli da je razgovor ključna stvar da bi stvari u BiH išle naprijed.

On je naveo da se zato danas "vidio sa Dodikom, juče sa Čovićem" i najavio da će se sutra sastati sa Sulejmanom Tihićem.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE