• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Madjarska nudi pomoć BiH na putu ka EU

Predsjedavajući Savjeta ministara Nikola Špirić rekao je da je Mađarska spremna da pomogne BiH da 2009. traži status kandidata za članstvo u EU.

 Madjarska nudi pomoć BiH na putu ka EU Izvor: MONDO

Špirić, koji se danas u Budimpešti sastao sa predsjednikom Vlade Mađarske Ferencom Đurčanjom, rekao je da postoji raspoloženje mađarskog premijera da se učini sve kako bi bila jasna pozicija BiH na evroatlantskom putu i kako bi se pažnja Brisela posvetila BiH na putu evropskih integracija.

"Dogovorili smo da se situacija i dalje prati. Mađarska je spremna da pomogne BiH da učinimo sve da naredna godina bude godina kada ćemo zatražiti status kandidata za članstvo u EU", istakao je Špirić u telefonskoj izjavi Srni iz Budimpešte.

On je rekao da je sa predsjednikom Vlade Mađarske razgovarao o postizanju unapređenja bilateralnih odnosa, ekonomske i saradnje u oblasti evropskih integracija, te da je ovaj sastanak bio i prilika da Đurčanju predstavi situaciju u BiH i da razmijene viđenja situacije u regionu.

"Ovo je prvi put da je premijer jedne zemlje članice EU zatražio da se nađemo na radnom ručku, da razgovaramo i da jedni druge informišemo", istakao je Špirić.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH izrazio je zadovoljstvo ovim susretom i naveo da je to bio jedan od korisnijih sastanka posvećen bilataralnim i odnosima u regionu, kao i poziciji BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE