• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosić: Čavićeva stranka - ni značajna ni brojna

"Ta nova stranka treba da pomogne da se promijene stavovi SNSD-a kad su u pitanju reforme i budućnost BiH, odnosno da Dodik omekša svoje stavove"

 Bosić: Čavićeva stranka - ni značajna ni brojna  Izvor: MONDO

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da ne očekuje da će stranka čije osnivanje najavljuje Dragan Čavić, bivši predsjednik SDS-a, biti značajna, niti po brojnosti članstva bitna.

"Politika koju Čavić najavljuje da će voditi, i koju je vodio do 2006. godine u SDS-u, nije politika SDS-a. Iz SDS-a će otići oni koji vjeruju da će ta njegova politika, koja znači naklonost međunarodnoj zajednici a ne ispunjavanje zahtjeva glasača unutar RS, imati neki značajniji uspjeh", rekao je Bosić za sutrašnji broj "Glasa Srpske".

Odgovarajući na pitanje zašto je nekima u međunarodnoj zajednici bitno da se osnuje još jedna stranka u RS, Bosić je rekao da je u mnoge afere u kojima je bio Čavić "duboko umiješan dio međunarodne zajednice, a i ta nova stranka treba da pomogne da se promijene stavovi SNSD-a kad su u pitanju reforme i budućnost BiH, odnosno da Dodik omekša svoje stavove".

Za najavljeno ponovno održavanje sjednice Skupštine SDS-a radi izbora novog rukovodstva stranke, Bosić je rekao da je to "mašina koja je pokrenuta da se stalno SDS drži u nestabilnom stanju".

"Ta skupština SDS-a je zakazana i donesena je odluka da se bira novi glavni odbor, odnosno novo rukovodstvo SDS-a. Stalnim podgrijavanjem istih tema i napada, prvenstveno na mene kao predsjednika stranke, pokušavaju da stranku drže u nestabilnom stanju ne bi li izvukli korist iz toga", rekao je Bosić i naglasio da će SDS do kraja godine definitivno raščistiti svoje odnose. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE