• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cipelama na političare!

Cipelarenje je postalo veoma popularno u Bosni i Hercegovini!

 Cipelama na političare! Izvor: MONDO
Akcija simboličnog naziva "Cipelom u Novu godinu" održana je  u Sarajevu na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović u organizaciji članova Facebook grupe "Cipelom protiv tiranije - BH izdanje" i pokreta "Dosta!".
Simboličnim gađanjem cipelama fotografija vladajućih političara u BiH organizatori su izrazili nezadovoljstvo njihovim radom i upozorili da će u novoj godini nastaviti pozivati političare na odgovornost.

Upućivanju "cipela upozorenja" prema političarima pridružila se nekolicina građana Sarajeva.

"Želimo jasno pokazati da će ova godina biti burna, godina protesta, te zahtijeva za ostavkama i pozivanja na odgovornost", kazao je predstavnik pokreta "Dosta!" Demir Mahmutćehajić, prenosi Sarajevo-x.com

Među fotografijama domaćih političara, bila je i ona visokog predstavnika za BiH Miroslava Lajčaka, kojeg organizatori takođe smatraju odgovornim za lošu situaciju u zemlji.


Akciju su podržali Omladinski pokret Revolt, Demokratski omladinski pokret, UG Akcija građana, Štrajkački odbor radnika Feroelektro, OKC Abrašević, Udruženje poljoprivrednika u BiH, Udruženje invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH, Udruženje penzionera u BiH, te facebook grupa "Revolucija u BiH".

Na internetu se nedavno pojavila i video-igrica u kojoj je glavni junak premijer RS Milorad Dodik koga igrač gađa cipelom kao što je ona kojom je u Iraku gađan američki predsjednik Džordž Buš.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE