• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sadović: U BiH postoje grupe fanatika

U BiH sigurno postoje određene vjerske, nacionalne i politički motivisane grupe fanatika i ekstremista, izjavio Ministar bezbjednosti BiH.

 Sadović: U BiH postoje grupe fanatika  Izvor: MONDO

Ministar bezbjednosti BiH Tarik Sadović izjavio je da u BiH sigurno postoje određene vjerske, nacionalne i politički motivisane grupe fanatika i ekstremista, koji smatraju da bi nasiljem mogli da postignu cilj.

Sadović je ocijenio da policijske i obavještajne agencije treba da vrše nadzor nad takvim grupama i da ih spriječe u izvršenju krivičnih djela.

On tvrdi da je bezbjednosna situacija u BiH u 2008. godini dobila prolaznu ocjenu, ali da ona ipak može biti bolja i da je obaveza svih bezbjednosnih struktura da stvore ambijent u kojem će se građani osjećati sigurno.

Sadović je ocijenio da su sa policijskog aspekta važne dvije stvari za osjećaj sigurnosti građana - da policija brzo i efikasno reaguje kada se desi krivično djelo, uhapsi počinioce, preda ih pravosuđu i da policija preventivno djeluje i spriječi izvršenje krivičnog djela.

Prema njegovim riječima, zbog toga se počelo sa restrukturiranjem Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa).

"Želimo da se u Sipu ugradi kriminalističko-obavještajni model, koji podrazumijeva da određene kriminalne strukture budu praćene i spriječene u izvršavanju krivičnih djela. To nedostaje Sipi kako bi bila korak ispred organiziranog kriminala", ocijenio je Sadović.

On je za "Nezavisne novine" izjavio da se restrukturiranje radi da bi BiH imala efikasniji sistem i da bi Sipa u svom sastavu bila kadrovski i tehnički opremljena da se efikasno bori protiv organizovanog kriminala.

Sadović je rekao da nije idealista da kaže da će kriminal i korupcija biti iskorijenjeni, jer će toga, kako je rekao, uvijek biti, ali da mora biti svedeno na razumnu i podnošljivu mjeru.

Govoreći o liberalizaciji viznog režima, Sadović je rekao da je BiH dobila tešku "mapu puta" sa više od 40 raznih uslova koje BiH treba da ispuni, od kojih se veliki dio, u smislu borbe protiv korupcije, ilegalnih migracija, javnog reda i sigurnosti, odnosni na Ministarstvo bezbjednosti.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE