• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tihić: Ne zanima me Silajdžić

Predsjednik SDA Sulejman Tihić izjavio da ga ne zanimaju optužbe lidera Stranke za BiH Harisa Silajdžića.

 Tihić: Ne zanima me Silajdžić  Izvor: MONDO

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić izjavio je da ga ne zanimaju optužbe lidera Stranke za BiH Harisa Silajdžića, jer takve kritike nikome ne mogu donijeti ništa dobro, pa ni BiH, ni njenim narodima.

"Normalno je da političari imaju različite stavove, ali politika koja sve kritikuje i ništa novo ne nudi ne može donijeti koristi nikome", konstatovao je Tihić.

Komentarišući optužbe da je "politikom kompromisa" iznevjerio interese Bošnjaka, Tihić je naglasio da one dolaze od onih koji misle da je BiH samo Sarajevo.

"Za mene je BiH i Sarajevo i Banjaluka i Tuzla i Mostar... BiH jedino tako može opstati, kao zajednica ravnopravnih naroda. Nažalost, neki političari se samo kreću po centru Sarajeva i ni sa kim drugim se ne druže niti kontaktiraju. To nije dobro i sa takvim ljudima nema sreće", ocijenio je lider SDA "Glas Srpske".

Tihić je ocijenio da nije dobro što je BiH u 2009. godinu ušla bez budžeta, jer bi to moglo stvoriti brojne probleme u funkcionisanju institucija i provođenju reformskih procesa.

"Nažalost, članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Haris Silajdžić su u Parlament BiH uputili nerealan prijedlog budžeta koji nije poštovao zaključke Fiskalnog savjeta BiH i sada imamo dosta problema", naglasio je Tihić.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE