• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaković napustio SDS

Momčilo Novaković napustio je sve funkcije u Srpskoj demokratskoj stranci i ubuduće će raditi kao nezavisni poslanik.

 Novaković napustio SDS Izvor: MONDO

Ovom iznenadnom odlukom Klub poslanika SDS-a praktično je prestao da postoji u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, pa su se preostala dva člana Mirko Okolić i Savo Erić dali u potragu za trećim kako bi održali poslanički klub.

"To sam učinio iz više razloga od konceptualne prirode, mojih neslaganja o poziciji i budućnosti stranke, te činjenice da smo doveli stranku u sukob sa svim strankama u RS, međunarodnom zajednicom, a istovremeno su prisutni i unutrašnji sukobi u stranci. Ne želim biti dio tog procesa koji je loš i na šta sam više puta upozoravao, ali bezuspješno", rekao je Novaković za banjalučki "Fokus".

Novaković smatra da stranku treba drugačije voditi, a ne na način kako je to činio i danas čini Mladen Bosić.

"Pogrešnim vođenjem stranke Bosić je doveo SDS u sukob sa svima i u budućnosti sigurno neće imati nikoga za koalicionog partnera i biti u vlasti, a ako nisi u vlasti onda ne možete realizovati programske ciljeve, pomoći nekome i zaštiti ga, te realizovati svoj program", dodao je sad već bivši šef poslaničkog kluba SDS-a.

Iako tvrdi da se još neće priključiti nijednoj stranci, Novaković ne isključuje mogućnost da to bude nova partija koju treba da formira bivši predsjednik RS Dragan Čavić.

"Nisam napustio SDS da bih se priključio bilo kojoj drugoj stranci. SDS je dio mene i nikada ništa ružno neću reći za tu stranku. Problem je loše vođenje i koncept stranke. Mislim da je ljude trebalo miriti, nastojati privući u stranku, a ne tjerati ih iz nje. SDS ne treba da se sukobljava sa drugim partijama u RS i međunarodnom zajednicom već treba da traži prostor u okruženju", podvukao je Novaković i naglasio da po njegovom mišljenju Bosić ne ruši SDS namjerno, već da se ne snalazi na toj funkciji.

Komentarišući da bi se Čavićevoj stranci uskoro pored poslanika Branislava Škobe i Vojislava Gligića između ostalih mogli pridružiti i Ognjen Tadić, Borislav Bojić, Dušan Stojičić, Dragana Tomaš i Lazo Marić, Novaković je rekao da su ga neki od nabrojanih zvali i pitali da li je njegova odluka konačna i rekli mu da to nije trebalo da uradi tako brzo.

Okolić ističe da on i Erić imaju vremena da do 21. januara, kada će biti naredna sjednica parlamenta BiH, nađu treće lice kako bi klub poslanika ostao. Za sada, kako kaže, imaju više kombinacija ko bi mogao biti u sastavu kluba, ali da ne želi da prejudicira stvari.

"Ne planiram otići iz SDS-a. Ostajem tu gdje jesam. Stranka bi trebalo da prevaziđe sve neprilike koje smo do sada imali i da se sprema za pravu opozicionu stranku koja će djelovati kvalitetno, a ne da se bavimo svojim problemima", izjavio je Okolić.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE