• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vladika Grigorije tvrdo o Kosovu

Vladika zahumsko-hercegovački kaže da nema "mekan" stav po pitanju Kosova i Metohije, kao što ga nema i ne može imati nijedan normalan Srbin.

 Vladika Grigorije tvrdo o Kosovu Izvor: MONDO

Vladika zahumsko-hercegovački Grigorije izjavio je da nema nikakav "mekan" stav po pitanju Kosova i Metohije, kao što ga nema i ne može imati nijedan normalan Srbin.

"Smatram da stvari u vezi s Kosovom ni u kom slučaju nisu zauvijek završene i zapečaćene. Naprotiv, mislim da nam predstoji velika borba i znam koliko je opasan svaki fatalizam, kao i olaki optimizam, zasnovan na samozavaravanju", rekao je vladika Grigorije u intervjuu banjalučkim "Nezavisnim novinama".

Vladika Grigorije kaže da je crkva, "kojoj po meri svojih snaga služimo, ugrađujući u nju sebe i svoj život, za nas živi i otvoreni prostor, događaj slobode, život u ljubavi, mesto svedočenja svega onoga u šta verujemo, što ispovedamo i čemu se nadamo".

"Jevanđeoski rečeno, ona je svećnjak koji svetli u tami, koji tama ne može da obuzme, a to znači da, iako nije od ovog sveta, ona ipak živi i postoji u ovom svetu upravo zbog njega", rekao je Grigorije.

On je naglasio da je "zatvaranje očiju" pred činjenicama uvijek, i u svemu, najveći problem.

"Budemo li ćutali samo iz straha da ne kažemo nešto pogrešno, ostanemo li pasivni samo iz straha da ne učinimo pogrešan korak, nikada nećemo postati istinski služitelji Crkve", zaključio je Grigorije.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE