• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čađo: Šteta zbog gasa će biti nadoknađena

Ministar Čađo je dodao da lokalne zajednice već preduzimaju konkretne mjere i da su u kontaktu sa jedinicama Civilne zaštite.

 Čađo: Šteta zbog gasa će biti nadoknađena Izvor: MONDO

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Stanislav Čađo rekao je Srni da će najugroženijim opštinama u Srpskoj, koje budu pretrpjele štete zbog nestašice gasa, biti pružena pomoć.

On je naveo da jedinice Republičke uprave civilne zaštite RS vrše procjenu eventualnih šteta u lokalnim zajednicama da bi im pravovremeno bila pružena pomoć.

"Odmah po saznanju da je pojedinim opštinama, poput Istočnog Novog Sarajeva, Zvornika, Milića i Istočne Ilidže, pričinjena šteta zbog nestašice gasa, razgovarao sam sa premijerom Miloradom Dodikom koji je zatražio da se sagleda situacija", rekao je Čađo.

On je dodao da je razgovarao i sa direktorom Republičke uprave civilne zaštite RS Draganom Tupajićem i da čeka povratne informacije sa terena na osnovu kojih će biti utvrđeni pravci djelovanja jedinica Civilne zaštite.

Ministar Čađo je dodao da lokalne zajednice već preduzimaju konkretne mjere i da su u kontaktu sa jedinicama Civilne zaštite.

Čađo nije isključio mogućnost da bude sazvana sjednica Republičkog štaba civilne zaštite RS ukoliko se za to ukaže potreba.

Zbog gasnog spora Rusije i Ukrajine, BiH je od juče u potpunosti obustavljena isporuka gasa.

Kotlane "Zvornik stana" potpuno su obustavile rad zbog prekida isporuke prirodnog gasa, a bez grijanja je ostalo oko 103 000 metara kvadratnih stambenog i oko 25 000 metara kvadratnih poslovnog prostora.

Zvornik nema mogućnost da pređe na alternativno grijanje, čime stanovi i poslovni prostori do daljeg ostaju bez grijanja.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Fabrike glinice "Birač" iz Zvornika Virginijus Vajega saopštio je da je prekid isporuke prirodnog gasa iz Rusije doveo do potpunog zaustavljanja proizvodnje u ovoj fabrici, čime je dramatično pogoršana suituacija u ovom kolektivu, jer alternativa za rad bez ovog energenta ne postoji. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE