• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vijenci palim borcima uoči Dana RS

Najviši zvaničnici Republike Srpske i srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH danas su položili vijence na spomenik palim borcima vojske.

 Vijenci palim borcima uoči Dana RS Izvor: MONDO

Povodom 9. januara, Dana republike, najviši zvaničnici Republike Srpske (RS) i srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH danas su položili vence na spomenik palim borcima vojske RS, spomen kosturnici na Gradskom groblju, Trgu palih boraca NOR-a i na spomenik 12 banjalučkih beba.

Vence su položili predsjednik RS Rajko Kuzmanović, premijer Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić, te delegacija parlamenta RS, Boračke organizacije i grada Banjaluka.

Predsednik RS Rajko Kuzmanović rekao je novinarima da očekuje da će RS, bez obzira na globalnu ekonomsku krizu, u ovoj godini ostvariti napredak zahavljujući usvojenom razvojnom programu.

On je još kazao da je na političkom planu potrebno sprovesti Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, kao i Prudski sporazum, koji su postigli lideri Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik, Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić i Hrvatske demokratske zajednice biH (HDZ BiH) Dragan Čović.

Prema njegovim riječima, najvažniji politički posao u ovoj godini biće ustavne reforme u BiH. Premijer RS Milorad Dodik izjavio je da je RS, kao političko-teritorijalni oblik, jedini način opstanka na ovim prostorima, dodajući da to treba da bude jasno i budućim generacijama.

"Moj jedini cilj i težnja je kako iza sebe ostaviti republiku koja će biti bolja nego ona koju smo nasledili. Mislim da u tome uspevamo i da smo u ove dve godine vratili dostojanstvo ljudima i institucijama RS", istakao je on.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE