• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska stabilna i sigurna

Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik čestitao je svim građanima Srpske 9. januar - Dan Republike.

 Srpska stabilna i sigurna Izvor: MONDO

Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik čestitao je svim građanima Srpske 9. januar - Dan Republike, koji se ove godine dočekuje u stabilnoj i sigurnoj RS.

Stalan ekonomski razvoj, uređeni unutrašnji politički odnosi, kao i stalan progres RS, na svim poljima društvenog i privrednog života, pokazuje da se RS danas nalazi u najprosperitetnijem periodu od svog postojanja, navodi se u čestitki koju je Dodik danas u ime Vlade i svoje lično uputio građanima Srpske.

U čestitki se navodi da je RS u prethodnom periodu, vraćeno dostojanstvo i učvršćen njen položaj nezaobilaznog faktora političkog i društvenog života u BiH i regionu.

"Želim da Dan Republike provedete u svečanoj, prazničnoj atmosferi i dobrom raspoloženju", ističe se u čestitki premijera RS.

Predsjednik Republike Srpske (RS) Rajko Kuzmanović rekao je na obilježavanju 17-te godišnjice Srpske da je ona pravna, politička i istorijska činjenica i da je u svijetu malo država, federalnih jedinica ili druge vrste entiteta koje imaju tako snažan oslonac u svjetovnosti i duhovnosti, pravu i pravdi, legalnosti i legitimnosti, kao što ga ima RS.

"Ona je miroljubiva i narodna, odana ideji prava i pravde, ideji humanosti i ravnopravnosti. U njoj neće i ne smije biti diskriminacije, jer u njoj su život i dostojanstvo svakog čovjeka neprikosnoveni", istakao je Kuzmanović.

Prema njegovim riječima, RS ničim ne ugrožava Ustavom dati suverenitet i integritet BiH, već samo želi da sačuva svoja Ustavom zagarantovana prava.

"RS niko više ne može niti smije osporavati, jer je postigla značajan opštedruštveni, kulturni i civilizacijski napredak, otvorila perspektive i sigurnost za sve koji u njoj žive i stvorila uslove za još brži privredni i socijalni razvoj, opšti preporod i stabilnost", kazao je Kuzmanović.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić čestitao je Dan Republike i krsnu slavu - Svetog arhiđakona Stefana zvaničnicima i građanima Republike Srpske.

Špirić u čestitki navodi da je uvjeren da će Srpska kao demokratska, stabilna i prosperitetna zajednica nastaviti napredak na dobrobit svih građana RS i BiH.

Čestitka je upućena predsjedniku RS Rajku Kuzmanoviću, premijeru Miloradu Dodiku, predsjedniku Narodne skupštine Igoru Radojičiću, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović čestitao je Dan Republike Srpske (RS) i krsnu slavu RS Svetog arhiđakona Stefana i istakao da šesnaest godina postojanja Srpske predstavlja dovoljan razlog da se i ovogodišnji praznik dočekuje sa više optimizma, nadanja i vjere u njen opstanak.

U čestitki upućnoj predsjedniku Srpske Rajku Kuzmanoviću i građanima RS, Radmanović navodi da garanti opstanka RS predstavljaju stabilni unutrašnji politički odnosi, snažan ekonomski razvoj, socijalna sigurnost i solidarnost građana, kao i otvorenost prema evropskim razvojnim perspektivama.

"Nadam se da će RS i u budućnosti nastaviti davati konstruktivan doprinos unutrašnjem razvoju i stabilnosti BiH i regiona, čime će na najbolji način potvrditi svoju istorijsku opravdanost i demokratsku orijentaciju", zaključio je Radmanović.

Njegovo preosveštenstvo vladika banjalučki Jefrem poručio je nakon obavljanja obreda povodom krsne slave RS da narod koji ima svoju zemlju ima mogućnost da ostvari sve svoje potrebe, da se razvija i stvori bolju budućnost.

"Želim da Bog da našem političkom rukovodstvu da nas vodi sa mudrošću i da ima strpljenja i snage na teškom putu odricanja i podviga“, rekao je vladika Jefrem nakon što je u sabornom hramu Svete Trojice u Banjaluci, u prisustvu predsjednika RS Rajka Kuzmanovića, premijera Milorada Dodika, ministara i ostalih zvaničnika, služio svetu arhijerejsku liturgiju i obavio lomljenje slavskog kolača.

Vladika Jefrem istakao je da će uspjeh postići "takav duhovni nivo da svi razmišljaju o tome šta mogu učiniti ne samo za sebe, već za svoju republiku".

"Samo tako će biti blagoslovena i radosna naša budućnost", ocijenio je vladika Jefrem.

(MONDO/Agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE