• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odlikovanja za 19 pojedinaca i kolektiva

Predsjednik RS Rajko Kuzmanović donio je ukaze o odlikovanju 19 pojedinaca i kolektiva.

 Odlikovanja za 19 pojedinaca i kolektiva Izvor: MONDO


Predsjednik Republike Srpske (RS) Rajko Kuzmanović, povodom Dana Republike i krsne slave RS Svetog arhiđakona Stefana, donio je ukaze o odlikovanju 19 pojedinaca i kolektiva.

Ordenom RS na lenti odlikovani su predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i predsjednik Vlade RS Milorad Dodik, obojica za izuzetan doprinos u poslijeratnom razvoju RS, učvršćenje mira, rezultata i dostignuća od šireg značaja u afirmaciji Srpske.

Generalni direktor AD "Zarubežnjeft" Nikolaj Brunič, predsjednik državne korporacije "Vnješekonombank" iz Moskve Vladimir Dmitrijev i direktor predstavništva ACC internacional Moskva Duško Perović odlikovani su ordenom zastave RS sa zlatnim vijencem za poseban doprinos u razvoju privrednih odnosa između Ruske Federacije i RS i za rezultate i za dostignuća od šireg značaja i razmjera u afirmaciji Srpske.

Ordenom zastave RS sa srebrnim vijencem odlikovani su zamjenik generalnog direktora "Zarubežnjeft" AD Jurij Smirnov i zamjenik generalnog direktora "Zarubežnjeft" AD Artjom Garibjan, a za doprinos u razvoju privrednih odnosa između Ruske Federacije i RS i za rezultate od šireg značaja i razmjera u afirmaciji RS.

Predsjednik Boračke organizacije RS Pantelija Ćurguz odlikovan je ordenom Nemanjića za rad i vanredne zasluge u razvijanju svijesti srpskog naroda u borbi za slobodu i nezavisnost, kao i doprinos u poslijeratnom razvoju RS.

Inspektor MUP-a RS Zoran Ćetković odlikovan je ordenom Miloša Obilića kao znak zahvalnosti i priznanja za iskazani visok stepen profesionalizma i odgovornosti u izvršenju zadataka kao pripadnika mirovnih snaga UN, izlažući život neposrednoj opasnosti.

Ordenom Njegoša prvog reda odlikovani su preduzeće za proizvodnju rude boksit "Boksit" AD Milići, Srpsko pjevačko društvo "Sloga" Sarajevo i rukometaš i sportski radnik RK "Borac" Banjaluka Petar Perović.

Fudbalski klub "Slavija" Istočno Sarajevo, dirigent SPD "Jedinstvo" Banjaluka Nemanja Savić i predsjednik Saveza slijepih RS Branko Suzić odlikovani su ordenom Njegoša drugog reda.

Ordenom Njegoša trećeg reda odlikovan je sportski padobranac i nastavnik u Padobranskom školskom centru Banjaluka Nemanja Goronja.

Dobrovoljni davalac krvi Ratko Šantić, koji je krv dao 244 puta, odlikovan je ordenom Krst milosrđa za posebne zasluge i isticanje u ispoljavanju humanosti kao i znak zahvalnosti i priznanja za darovanu krv i iskazanu nesebičnost i plemenitost.

Roditelji desetoro djece Marijana i Zlatko Ratković odlikovani su medaljama zasluga za narod kao znak zahvalnosti i priznanja za iskazano požrtvovanje u odgoju višečlane porodice kao osnovne ćelije društva.

Svečano uručenje ordena biće obavljeno danas u 11.30 časova, u Banskom dvoru u Banjaluci.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE