• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odlikovano 19 pojedinaca i kolektiva

Predsjednik RS Rajko Kuzmanović povodom Dana RS odlikovao 19 najzaslužnijih pojedinaca i kolektiva.

 Odlikovano 19 pojedinaca i kolektiva Izvor: MONDO

Predsjednik Republike Srpske (RS) Rajko Kuzmanović danas je, povodom Dana Republike i krsne slave RS Svetog arhiđakona Stefana odlikovao 19 najzaslužnijih pojedinaca i kolektiva u oblasti politike, privrede, humanitarnih djelatnosti, kulture i sporta.

Ordenom RS na lenti odlikovani su predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i predsjednik Vlade RS Milorad Dodik, obojica za izuzetan doprinos u poslijeratnom razvoju RS, učvršćenje mira, rezultata i dostignuća od šireg značaja u afirmaciji Srpske.

Kuzmanović je novinarima u Banjaluci rekao da su laureati svojim radom zaslužili ova odlikovanja, kao i da se nada da će oni nastaviti angažman, čime će biti uzor svima, a naročito mladim generacijama.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je da ovo priznanje nije samo obaveza, već i velika čast za sve koji su sa njim radili na jačanju RS dugi niz godina.

"Ovo ne znači da su samo odlikovani doprinijeli da RS danas bude prosperitetni prostor za njene građane, koju u čitavom regionu doživljavaju kao ozbiljnog subjekta, već i obaveza svima nama koji smo odlikovani da napravimo još koraka naprijed kako bismo onima koji žive ovdje obezbijedili život dostojan čovjeka", istakao je Radmanović.

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik ocijenio je da je zasluženo odlikovan, jer je sa svojim porodicom i saradnicima uložio mnogo napora i znanja da bi Srpska bila bolja i sređenija.

"Moj zavjet je da RS dam sav svoj moralni, ljudski, politički i fizički kapacitet da bi ona na kraju i bila ono za šta su neki ginuli - zajednica prosperitetnih ljudi", istakao je Dodik.

On je poručio da će nastaviti raditi na razvoju i očuvanju RS kao trajne, nesporne kategorije i kojoj će se svi diviti i kojom će se ponositi.

Generalni direktor AD "Zarubežnjeft" Nikolaj Brunič, predsjednik državne korporacije "Vnješekonombank" iz Moskve Vladimir Dmitrijev i direktor predstavništva ACC internacional Moskva Duško Perović odlikovani su ordenom zastave RS sa zlatnim vijencem za poseban doprinos u razvoju privrednih odnosa između Ruske Federacije i RS i za rezultate i za dostignuća od šireg značaja i razmjera u afirmaciji Srpske.

Ordenom zastave RS sa srebrnim vijencem odlikovani su zamjenik generalnog direktora "Zarubežnjeft" AD Jurij Smirnov i zamjenik generalnog direktora "Zarubežnjeft" AD Artjom Garibjan, a za doprinos u razvoju privrednih odnosa između Ruske Federacije i RS i za rezultate od šireg značaja i razmjera u afirmaciji RS.

Predsjednik Boračke organizacije RS Pantelija Ćurguz odlikovan je ordenom Nemanjića za rad i vanredne zasluge u razvijanju svijesti srpskog naroda u borbi za slobodu i nezavisnost, kao i doprinos u poslijeratnom razvoju RS.

Inspektor MUP-a RS Zoran Ćetković odlikovan je ordenom Miloša Obilića kao znak zahvalnosti i priznanja za iskazani visok stepen profesionalizma i odgovornosti u izvršenju zadataka kao pripadnika mirovnih snaga UN, izlažući život neposrednoj opasnosti.

Ordenom Njegoša prvog reda odlikovani su preduzeće za proizvodnju rude boksit "Boksit" AD Milići, Srpsko pjevačko društvo "Sloga" Sarajevo i rukometaš i sportski radnik RK "Borac" Banjaluka Petar Perović.

Fudbalski klub "Slavija" Istočno Sarajevo, dirigent SPD "Jedinstvo" Banjaluka Nemanja Savić i predsjednik Saveza slijepih RS Branko Suzić odlikovani su ordenom NJegoša drugog reda.

Ordenom Njegoša trećeg reda odlikovan je sportski padobranac i nastavnik u Padobranskom školskom centru Banjaluka Nemanja Goronja.

Dobrovoljni davalac krvi Ratko Šantić, koji je krv dao 244 puta, odlikovan je ordenom Krst milosrđa za posebne zasluge i isticanje u ispoljavanju humanosti kao i znak zahvalnosti i priznanja za darovanu krv i iskazanu nesebičnost i plemenitost.

Roditelji desetoro djece Marijana i Zlatko Ratković odlikovani su medaljama zasluga za narod kao znak zahvalnosti i priznanja za iskazano požrtvovanje u odgoju višečlane porodice kao osnovne ćelije društva, a predstavnici Kabineta Predsjednika RS danas su im uručili i poklon – paket.

Svečanosti dodjele odlikovanja prisustvovali su i njihova kraljevska visočanstva prestolonasljednik Aleksandar Drugi i princeza Katarina.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE