• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poplavljena trebinjska sela

Najugroženija naselja su Rastoci, Dražin do, Rupe, kao i gradsko naselje Bregovi, gdje voda sve više prodire u podrume i stvara velike štete

 Poplavljena trebinjska sela Izvor: MONDO

Kiša koja i danas pada na području opštine Trebinje poplavila je više podrumskih prostora u naseljima, koja se nalaze uz samu rijeku Trebišnjicu, a voda je ušla i u pojedine ugostiteljske i druge objekte na području ove opštine.

Iz više stambenih objekata u toku noći trebinjski vatrogasci su crpili vodu, a i dalje su najugroženija naselja Rastoci, Dražin do, Rupe, kao i gradsko naselje Bregovi, gdje voda sve više prodire u podrume i stvara velike štete, dok je pod vodom i veći dio Popovog polja.

Direktor Hidroelektrana na Trebišnjici (HET) Marko Mitrović potvrdio je Srni da se povećala kota Bilećkog jezera na 397,74 centimetra, tako da su povećani i prilivi na brani Grančarevo.

Mitrović kaže da je u posljednjih šest časova sa brane Grančarevo ispuštano prosječno 402 kubna metra u sekundi vode, ali da se protok vode kroz grad od subote naveče nije mijenjao i iznosi 345 metara kubnih u sekundi.

Prema Mitrovićevim riječima, Hidroelktrana Dubrovnik i dalje preuzima vodu i radi punim kapacitetom.

"Očekujemo da ćemo u narednim časovima uspjeti da osiguramo stagnaciju novoa vode u Bilećkom jezeru", istakao je Mitrović i dodao da je, za sada, situacija pod kontrolom i da su spremni da reaguju i u slučaju većih kišnih padavina.

U Opštinskom štabu Civilne zaštite ističu da su i njihove ekipe, kao i vatrogasne jedinice, u pripravnosti, te da situaciju drže pod kontrolom.

U protekla 24 časa u Trebinju je palo sedam litara kiše po metru kvadratnom.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE