• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajčak: BiH da postane ozbiljna!

Miroslav Lajčak upozorava da BiH ne može insistirati na podnošenju kandidature za članstvo u EU ako političari nisu prethodno shvatili obaveze

 Lajčak: BiH da postane ozbiljna! Izvor: MONDO

Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak upozorio je danas da postojeća blokada napretka BiH na putu ka EU predstavlja veliki problem i istakao da je Unija spremna da pomogne, ako vidi da su joj institucije BiH partneri na svim nivoima u tom procesu.

Lajčak je tokom obraćanja članovima Savjeta ministara BiH naglasio da BiH ne može insistirati na podnošenju kandidature za članstvo u EU, niti na ukidanju viza, a da prethodno ne dokaže da njene institucije ozbiljno shvataju obaveze.

"Prijava kandidature u ovom momentu, kada su reforme potrebne za članstvo u EU blokirane ili skoro nikako provedene, samo će naškoditi težnjama BiH da se pridruži EU", upozorio je Lajčak i dodao da "EU nikome ne daje bjanko čekove".

OHR je saopštio da je visoki predstavnik pozvao Savjet ministara BiH da bez odgađanja pokrene postupak imenovanja upražnjenih direktorskih pozicija, u skladu sa zakonom.

Lajčak je apelovao na Savjet ministara BiH da usvoji strategiju provođenja Aneksa 7 koja se nalazi na dnevnom redu današnje sjednice, te pozvao na usvajanje niza mjera za borbu protiv korupcije, potrebnih za proces liberalizacije viznog režima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE