• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH kandidat za članicu SB UN

Grupa istočnoevropskih zemalja članica UN zvanično je potvrdila da je BiH njihov jedini kandidat za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti UN.

 BiH kandidat za članicu SB UN  Izvor: MONDO


Kandidatura BiH za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti za period 2010-2011. godine zvanično je potvrđena na ambasadorskom ručku članica Istočnoevropske grupe koji je održan juče pod predsjedavanjem Estonije.

"Nakon redovne procedure, bez ikakvih prigovora zahtjevu za podršku, BiH je zvanično potvrđena kao jedini kandidat za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti UN iz Istočnoevropske grupe na izborima 2009. godine", saopšteno je danas iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Savjet bezbjednosti UN broji 15 članica od čega pet stalnih, a to su SAD, Francuska, Velika Britanija, Kina i Rusija, te 10 nestalnih koje se biraju na mandat od dvije godine.

Nestalne članice Savjeta bezbjednosti biraju se prema geografskom ključu i državama evropskog istoka pripada jedno mjesto.

Trenutno mjesto nestalne članice Savjeta bezbjednosti UN iz reda istočnoevropskih zemalja popunjava Hrvatska sa mandatom do kraja 2010. godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE