• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšen naručilac ubistva Vukelića?

Pripadnici banjalučke policije uhapsili Enesa Džanića, poznatog kriminalca i ovisnika, koji se dovodi u vezu s ubistvom Milana Vukelića.

 Uhapšen naručilac ubistva Vukelića? Izvor: MONDO

Džanić je u prostorije CJB-a doveden u četvrtak oko 10 časova pod policijskom pratnjom, a banjalučke "Nezavisne" saznaju da će Džanić u policiji biti zadržan 24 časa.

"Džanić je odranije poznat kao višestruki prijestupnik i narkoman. Priveli smo ga zbog raznih krivičnih djela, između ostalog i zbog slučaja 'Vukelić'", kazao je izvor "Nezavisnih".

Niko u CJB Banjaluka, niti u MUP-u RS nije potvrdio, niti demantovao navode da je upravo privedeni Džanić direktni izvršilac ubistva Vukelića.

Milan Vukelić, bivši radnik Zavoda za izgradnju Banjaluka (ZIBL) ubijen je 6. novembra 2007. godine oko 20.45 u eksploziji bombe koja je aktivirana daljinskim upravljačem ispod njegovog automobila ford fijesta u banjalučkom naselju Starčevica.

U istoj eksploziji teško su povrijeđeni Vukelićevi prijatelji Tomislav Dobrinjac (59) i Slava Pepinović (48).

U rješavanju slučaja "Vukelić" do danas je saslušano više od 130 osoba i obavljeno je 15 pretresa u kojima su pronađeni određeni dokazi koji bi trebalo da otkriju ubicu.

Nedugo nakon ubistva Vukelića, u CJB Banjaluka formiran je zajednički tim sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom, a sve kako bi bio riješen slučaj koji je ušao u drugu godinu.

Stručnjaci američkog FBI-ja u istragu ubistva Vukelića uključeni su početkom 2008. godine, kada je dogovoreno da se u njihovim laboratorijama obavi vještačenje pronađenih dokaza.

Stanislav Čađo, ministar unutrašnjih poslova RS, je u nedavnom obraćanju novinarima izjavio da se očekuju pomaci u slučaju "Vukelić" nakon što stručnjaci FBI-ja završe vještačenje pronađenih dokaza u vezi sa ubistvom.

"Imamo indicije o izvršiocima mogućnih krivičnih djela na kojima radimo i pokušavamo na sve načine da dođemo do dokaza", kazao je tada Čađo.

Uroš Pena, direktor policije RS, u decembru prošle godine je takođe u nekoliko navrata istakao da policija ima saznanja o mogućim ubicama Vukelića i naručiocima ubistva, te da će slučaj "biti vrlo brzo riješen".
Prijetnje Vukeliću

Borislav Popović, vlasnik lokala "Moskva" iz Banjaluke, priveden je 13. novembra prošle godine, a protiv njega je podnesen izvještaj zbog sumnji da je u julu 2007. godine prijetio Vukeliću.

Pripadnici Specijalne policije MUP-a RS naoružani dugim cijevima tokom akcije privođenja Popovića blokirali su u ranim jutarnjim časovima prilaz lokalu "Moskva", kao i kompleksu kuća koje se nalaze u neposrednoj blizini lokala.

Iz banjalučke policije tada je potvrđeno da su, pored Popovića, u istoj akciji privedeni Đorđe Ćulum i Aleksandar Macanović, protiv kojih je podnesen izvještaj da su u julu 2007. godine zapalili porodičnu kuću Vukelića u banjalučkom naselju Srpske toplice, odnosno da su zapalili Vukelićev auto.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE