• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad opozicija "udara" po vlasti...

U Parlamentu Srpske još jedna burna sjednica! Opozicija prozvala vladajući SNSD, nakon čega su uslijedile i prijetnje predsjedniku Skupštine.

 Kad opozicija "udara" po vlasti... Izvor: MONDO

Oštra i na momente incidentna rasprava prekinuta je u četvrtak uveče poslije diskusija koje i nisu imale puno veze sa zaradama medicinara.

Žučna rasprava između poslanika SNSD-a i SDS-a kulminirala je nakon što su poslanici izašli iz okvira dnevnog reda i počeli sa međusobnim optužbama šta je ko uradio u proteklim godinama, te ko je bio u ratu. Poslanik SDS-a Ognjen Tadić rekao je da niko iz SNSD-a nije učestvovao u ratu i napustio sjednicu.

Na zahtjev predsjednika Narodne skupštine Igora Radojičića da se izvini u Tadićevo ime, šef Kluba poslanika SDS-a Borislav Bojić nazvao ga je  "budalom" i rekao da će ga udariti "torbom po glavi".

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nikola Baštinac izjavio je da je SDS, u nedostatku političkih stavova i programa, pribjegao izazivanju incidenta na sinoćnjem zasjedanju parlamenta, kako bi skrenuo pažnju javnosti na sebe.

"Poslanici SNSD-a se ne boje političke rasprave i učestvuju u svakoj, ali nećemo dopustiti vrijeđanje na ličnoj osnovi", poručio je Baštinac.

Na drugoj strani, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS Vukota Govedarica izjavio je da je Klub SDS-a obziljno zabirnut zbog dešavanja na sjednici i optužio predsjednika parlamenta Igora Radojičića da je izazvao incident.

"Klub SDS-a smatra Radojičića glavnim krivcem za sve ono što se sinoć desilo, jer nije prekinuo replike u momentu kada je diskusija otišla iz konteksta zakona o kojem se raspravljalo. Radojičić je to učinio i vizulenom prijetnjom prema Borislavu Bojiću, oduzimajući mu riječ i isključujući ga iz parlamenta", kaže Govedarica.

Govedarica kaže da je "Radojičić, koji je pozvan da u parlamentu uvodi red, uveo nered i nemir, prouzrokovavši incident" i dodaje kako se SDS nada da se nešto slično više neće dogoditi.

"Nakon prijetnje i načina na koji se predsjednik Skupštine ophodio i izazvao incident, Bojiću ništa drugo nije preostalo nego da i on na sličan način reaguje, kada je Radojičić u pitanju", kaže Govoredarica i odgovorno tvrdi da Bojić Radojičića nije nazvao "budalom".

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE