• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj "Vukelić": Džanić na slobodi

Enes Džanić, koji je navodno naručio ubistvo inžinjera Milana Vukelića, pušten je na slobodu nakon saslušanja u banjalučkom tužilaštvu.

 Slučaj "Vukelić": Džanić na slobodi Izvor: MONDO

Banjalučka policija uhapsila je Džanića u četvrtak rano ujutro u banjolučkom naselju Srpske toplice, zbog postojanja sumnje da je podstrekao A.S. iz Banjaluke na izvršenje krivičnog djela teške krađe i krivičnog djela paljenje kuće vlasništva porodice Vukelić 8. augusta 2007. godine.

Fena nezvanično saznaje da je osoba za koju se navodi da je bila podstrekivana od Džanića, ustvari Sead Avdić, koji se nalazi u zatvoru u Hrvatskoj i zbog određenog krivičnog djela osuđen je na kaznu od devet mjeseci zatvora.

Džanić je od ranije poznat policiji kao izvršilac krivičnih djela trgovine narkoticama i da prilikom hapšenja nije pružao otpor.

Milan Vukelić ubijen je 6. novembra 2007. godine u eksploziji bombe koja je aktivirana daljinskim upravljačem ispod njegovog automobila "ford fokus" u banjolučkom naselju Starčevica. Tada su sa Vukelićem bili u automobilu dvoje Banjalučana, Tomislav Dobrinjac (59) i Slava Pepinović (48), koji su teško povrijeđeni. Milanu Vukeliću, prije nego što je ubijen, više puta je prijećeno.

Od dana ubistva Vukelića saslušano je više od 130 osoba i obavljeno 15 pretresa, u kojima su pronađeni određeni dokazi koji će dovesti ubicu pred lice pravde. Šest osoba provjeravano je na poligrafu ("detektor laži").

Dosadašnjom analizom dokaza koju je obavio američki Federalni istražni biro - FBI, Milan Vukelić je ubijen eksplozivnom napravom koja je sastavljena od TNT i plastičnog eksploziva.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE