• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Silajdžić "opleo" i po Kebi

Haris Silajdžić optužuje potpredsjednika FBiH da je zaobišao MIP pri zakazivanju susreta sa zvaničnicima SAD

 Silajdžić "opleo" i po Kebi Izvor: MONDO

Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić ocijenio je danas da razgovori o spoljno-političkim pitanjima, koje je potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo obavio ove sedmice u Vašingtonu sa zvaničnicima izvršne i zakonodavne vlasti SAD, "ozbiljno narušavaju ustavne ingerencije BiH i Predsjedništva BiH".

Uvidom u dokumentaciju Ministarstva inostranih poslova BiH pokazalo se da je Kebo u potpunosti zaobišao to ministarstvo pri zakazivanju susreta sa zvaničnicima druge države, saopšteno je iz Silajdžićevog kabineta.

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo inostranih poslova BiH samo zaprimilo obavještenje Kabineta potpredsjednika FBiH tri dana prije putovanja u Vašington, u kojem se od Ministarstva traži da tokom Kebinog boravka u SAD obezbijedi "neophodnu logističku podršku".

"Ovakva praksa prisutna je već neko vrijeme u Republici Srpskoj, a putovanje, organizacija posjeta i teme Kebinih sastanaka u Vašingtonu identični su načinu na koji je premijer RS Milorad Dodik, ranije ovog mjeseca, posjetio Rusku Federaciju i Italiju", napominje se u saopštenju.

Silajdžić smatra da "kršenje ustavnih ingerencija BiH i njenih institucija od entitetskih funkcionera" ne samo da šteti ugledu BiH, već vodi daljoj razgradnji države i promovisanju entiteta u jedinice sa elementima državnosti.

Potpredsjedik FBiH Kebo imao je ove sedmice, tokom boravka u Vašingtonu, sastanke sa senatorima i kongresmenima, te zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Stjuartom Džonsom.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE