• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukinut pritvor Mirku Todoroviću i Milošu Radiću

Sud BiH ukinuo je pritvor Mirku Todoroviću i Milošu Radiću, optuženim za ratni zločin nad civilnim stanovništvom na području Bratunca 1992. godine.

 Ukinut pritvor Mirku Todoroviću i Milošu Radiću Izvor: MONDO

Todoroviću i Radiću ukinit je pritvor zato što zakon predviđa ukidanje pritvora u svim predmetima u kojima odluka po žalbi nije donesena u roku od devet mjeseci po objavljivanju prvostepene presude, saopšteno je iz Suda BiH.

"Objektivno je bilo nemoguće napisati i stranama u postupku dostaviti otpravak presude u roku od samo šest dana prije isteka roka od devet mjeseci. Shodno tome, pritvor je, po sili zakona, istekao 29. januara", navodi se u saopštenju.

Todorović i Radić su prvostepenom presudom, objavljenom 29. aprila prošle godine, osuđeni na po 17 godina zbog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom počinjenog u naselju Borkovac kod Bratunca 1992. godine.

Optuženi su proglašeni krivima zato što su 20. maja 1992. godine, u vrijeme dok su bili pripadnici Vojske Republike Srpske, sa još četiri vojnika učestvovali u zarobljavanju, a potom i strijeljanju 14 Bošnjaka.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE