• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džanić: Pakuju mi ubistvo Vukelića

Enes Džanić za Press RS tvrdi da neko iz policije pokušava da mu napakuje ubistvo Milana Vukelića.

 Džanić: Pakuju mi ubistvo Vukelića Izvor: MONDO

Enes Džanić, koji je u četvrtak uhapšen, a u petak pušten na slobodu, za Press RS tvrdi da neko iz policije pokušava da mu napakuje ubistvo Milana Vukelića.

"Nisam ubio Vukelića! Sa tim čovjekom sam odrastao i njegova majka me čuvala kao dijete. Međutim, kad mu nisam dao saglasnost da na svojoj kući podigne još jedan sprat, između nas su počele svađe. Slao mi je inspekcije i tužakao me i zbog nerješenih imovinskih odnosa, ali to nisu razlozi da se neko ubije", kaže Džanić.

"To je sve namješteno i inscenirano. Čim je policija došla po mene, odmah su se ispred kuće stvorile kamere i fotoaparati. Znači, neko im je iz policije dojavio za privođenje, očigledno sa ciljem da nekog drugog zaštite. Sve je to povezano! Zbog svega toga što je objavljeno, tužiću 'Glas Srpske', 'Nezavisne novine', 'Dnevni Avaz', 'RTRS', i televiziju 'Pink'. To su kriminalni mediji. Sramno je kakve su sve laži o meni napisali. Takve bljuvotine nisam mogao do kraja ni da pročitam jer mi je došla muka. Bez ikakvog uporišta prozvali su me ubicom i narkomanom, i za to ću masno naplatiti od njih", rekao je Džanić.

Džanić tvrdi da je u vrijeme ubistva Milana Vukelića sa porodicom bio u nekadašnjem "Tropik centru", što potvrđuje i njegova supruga Bojana, kao i da je dva puta bio na detektoru laži, i oba puta prošao.

Iz MUP-a RS u petak je saopšteno da je Džanić priveden zbog sumnje da je planirao i podstrekavao A.S. iz Banjaluke da podmetne požar u Vukelićevu porodičnu kuću, a ne zbog ubistva građavinskog inžinjera Milana Vukelića, kako su objavili brojni mediji.

Fena nezvanično saznaje da je osoba za koju se navodi da je bila podstrekivana od Džanića, ustvari Sead Avdić, koji se nalazi u zatvoru u Hrvatskoj i zbog određenog krivičnog djela osuđen je na kaznu od devet mjeseci zatvora.

Okružno tužilaštvo Banjaluka juče je Džanića pustilo na slobodu jer nema dokaza da je naručio izazivanje požara.

Milan Vukelić ubijen je 6. novembra 2007. godine u eksploziji bombe koja je aktivirana daljinskim upravljačem ispod njegovog automobila "ford fokus" u banjolučkom naselju Starčevica. Tada su sa Vukelićem bili u automobilu dvoje Banjalučana, Tomislav Dobrinjac (59) i Slava Pepinović (48), koji su teško povrijeđeni. Milanu Vukeliću, prije nego što je ubijen, više puta je prijećeno.

Od dana ubistva Vukelića saslušano je više od 130 osoba i obavljeno 15 pretresa, u kojima su pronađeni određeni dokazi koji će dovesti ubicu pred lice pravde. Šest osoba provjeravano je na poligrafu ("detektor laži").

Dosadašnjom analizom dokaza koju je obavio američki Federalni istražni biro - FBI, Milan Vukelić je ubijen eksplozivnom napravom koja je sastavljena od TNT i plastičnog eksploziva.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE